Zorgstudenten zien de toekomst rooskleurig

13 maart 2012 om 10:30 door Nina Ceric

Wat vind jij?
“Ik studeer Ergotherapie, een relatief onbekende tak in de zorg. Later moet ik mensen helpen als zij problemen ervaren in hun dagelijks leven door hun ziekte of handicap. Er is op dit moment veel vraag naar ergotherapeuten, dus ik verwacht geen problemen met het vinden van een baan.”
Chantal van Eijk, 18, student Ergotherapie

“Ik zie mijn toekomst in de zorg positief in, omdat ik denk dat er altijd wel werk in te vinden is. Mensen blijven altijd ziek. Ook denk ik dat in de toekomst de vraag naar zorg groter wordt door de vergrijzing en er daardoor dus meer banen zullen zijn. Ik zie mezelf later in de psychiatrie of als jeugdverpleegkundige eindigen.”
Demi Warnas, 18, student HBO-V

“Werk vinden in de zorgsector is moeilijk. Wij merken het ook al met het vinden van een stageplaats. Werkgevers verwachten steeds meer van je. Je moet in het team passen, je moet een specialisatie hebben, je moet ervaring hebben. Vooral nu, tijdens de economische crisis is het heel moeilijk om werk te vinden.”
Zitha Barendrecht(links)& Tessa ’t Mannetje, 21 en 18, studenten Gezondheidszorg

“Ik studeer nu Verpleegkunde en heb net mijn stage bij het Erasmus MC afgerond. Zodra ik klaar ben met mbo ga ik naar het hbo. Je maakt zeker kans om aan een baan te komen later, maar dan moet je wel met de juiste papieren binnenkomen. Zoveel mogelijk ervaring opdoen en je specialiseren zijn al goede hulpstukken.”
Jack Koelewijn, 19, student Gezondheidszorg

“Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Zorg&Welzijn. Als ik dat afgerond heb, dan wil maatschappelijk werkster worden. Dus moet ik verder studeren. Een hogere opleiding verbetert je eigen kansen om later aan een baan te komen. En als ze zien dat ik van mbo naar het hbo ben gegaan, getuigt dat van doorzettingsvermogen.”
Wendy Thijsebaard, 22, student Zorg&Welzijn

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d