Powned doet aangifte tegen hoogleraar wegens geweld

27 februari 2012 om 18:56 door Novum
Powned doet aangifte tegen hoogleraar wegens geweld

Omroep Powned gaat aangifte doen tegen de Leidse hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging wegens mishandeling. Volgens Powned-hoofdredacteur Dominique Weesie heeft Kinneging maandag tot twee keer toe de keel van verslaggever Rutger Castricum dichtgeknepen. Kinneging was maandag onbereikbaar voor commentaar.

Castricum kwam verhaal halen bij columniste Naema Tahir. Die had een dag eerder in Buitenhof gepleit voor het weren van Castricum op het Binnenhof vanwege de onfatsoenlijke manier waarop hij volgens haar politici benadert. Haar partner deed echter open, waarna een handgemeen ontstond.

"Powned kan tegen stootje, maar Rutger tot twee keer de keel dichtknijpen wanneer deze uitleg wil over column Buitenhof gaat te ver. Veel te ver", twittert Weesie. "En daarom doen wij aangifte tegen partner Naema Tahir", die door Weesie als 'anabolenpatser' wordt omschreven.

Castricum laat weten geen lichamelijk letsel te hebben opgelopen, maar zegt wel te zijn geschrokken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d