Ook Brits parlement weert Fitna

26 januari 2009 om 10:12 door Metro redactie
Ook Brits parlement weert Fitna

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders mag zijn anti-Koranfilm Fitna niet vertonen in het Britse parlement. Dat zou donderdag gebeuren, maar Wilders heeft afgelopen weekeinde te horen gekregen dat de bijeenkomst niet doorgaat.

Volgens de Daily Times heeft het Britse parlement besloten de vertoning af te gelasten na felle protesten uit de moslimgemeenschap. ,,Het is dieptriest'', zei Wilders maandag. ,,Het is het zoveelste bewijs dat Europa haar vrijheid aan het verliezen is en zwicht onder islamitische druk en protest.''

Vorig jaar december ging de vertoning van Fitna in het Europees Parlement ook al niet door.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d