Likeability of 6

Reismeisjes #1: Over enge Russische mannen

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

21 AUG 2017

Hoe is het om als lesbische vrouw door landen als Rusland en China te reizen? Maartje Hensen en haar vriendin pakten hun koffers en reizen nu de hele wereld over. Voor Metro bloggen ze elke woensdag over hun avonturen als De Reismeisjes.

Daar zitten we dan, in een trein die in niks op die van de NS lijkt. We snappen niks van het systeem, de conducteur verstaat ons niet en we weten niet hoe we ons bankje naar beneden moeten klappen. Dan komt er een strak kijkende Russische vent onze coupé binnen. Russische mannen, daar moeten we voor uitkijken, aldus onze ouders. Een moeder van een vriend maakte voor vertrek nog de grap dat we er misschien wel een aan de haak zouden slaan. Wat hebben we daar – een beetje pijnlijk – om zitten lachen.

We hebben haar niet verteld dat we in elkaar al de liefde hebben gevonden, net zomin als we dit gaan vertellen aan de Rus die net tegenover ons is komen zitten. Twee meiden op reis door Rusland is al spannend genoeg. Maar een gewoon praatje moet kunnen. De Rus waarmee we de coupé delen heet Vadim en gelukkig weet hij wel hoe we ons bankje naar beneden moeten klappen. De vrouwelijke stem van Vadims Google Translate-app vertelt ons dat hij geen ‘echte’ Rus is, maar van origine Oekraïens. En na zijn eerste rookpauze komt hij terug met een cadeautje voor ons. Het zijn twee kristallen belletjes met ganzen erop; omdat het station vertaald 'de kristallen gans' betekent. En zo blijkt onze eerste ‘enge’ Rus een schatje, die ook nog eens ontzettend van katten houdt.

Maar zo zijn ze natuurlijk niet allemaal! En we reizen naar Oost-Siberië, de plek waar vroeger alle criminelen naar werden verbannen… Gelukkig zijn we door een aardige – bezorgde – Rus ingelicht hoe we criminelen moeten herkennen: een kruis voor iemand van de allerhoogste rangen van de Russische Maffia, een mes op de keel symboliseert een huurmoordenaar, spinnenwebben – hoe groter, hoe langer gezeten, sterren op de knie en spinnen in het algemeen.

Wanneer enge Rus nummer twee onze coupé binnenloopt, tijdens onze vierde treinrit, vergeten we helemaal naar knieën en ellenbogen te kijken: wat een kast van een man. Hij is bijna kaal en alles is breed, van hoofd tot benen. Oké, rustig blijven ademen. Dan stapt er nog een enge Rus binnen: de hoofdconducteur. Op harde toon begin hij Russisch tegen ons te praten. Ik zou willen zeggen dat zijn gezicht boekdelen sprak, maar Russen hebben over het algemeen maar één uitdrukking; strak. Hij wijst op onze tickets en maakt kruisbewegingen met zijn armen. Oh help. Ineens zegt Grote Rus in gebrekkig Engels: 'ticket no good'. Natuurlijk, twee enge russen is nog niet spannend genoeg: we hebben geen geldig ticket. Nu worden we er vast uitgegooid, midden in de nacht, in de middle of nowhere. Dit was het – onze wereldreis – hier gaan we dood.

Dan keert Grote Rus zich naar de hoofdconducteur en na een heftig klinkend gesprek, zegt de conducteur: “OK” en loopt weg. Met klotsende oksels kijken we vragend Grote Rus aan, die in half-Engels uitlegt dat we – bij hoge uitzondering – mogen blijven. De naam van onze reddende engel is Andrey en hij blijkt een echte (Russische) teddybeer: hij verrast hij ons met thee, biertjes – want niet alle Russen houden van wodka – snacks en de volgende ochtend met croissantjes

En zo komen wij er tijdens 84.5 uur – en 5.425 kilometer – aan treinreizen achter dat niet elke Russische vent zo eng is als onze ouders dachten.

Over De Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagram foto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com!

Volgende week woensdag staat Maartje weer vroeg voor je klaar in de Metro-app met het vervolg op haar reis!


lovelikelol
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avataruser_02afefab03ed81365bcb1ee1656b5c5a8f540260_avataruser_3003d955c54a8a97364836fc60ac0a039bacc87e_avatar

+2


Log in om een reactie te plaatsen

Views

500+

Likeability of 5

8 x leuke must-visit hotspots van Utrecht

Foto van 'Nick Visser'

Nick Visser

11 SEP 2017

Speciaal voor Metro bracht Hotspotjes een bezoek aan Utrecht om de allerleukste must-visit-hotspots voor jullie op een rijtje te zetten. Het gezellige centrum van de Domstad heeft namelijk zoveel leuke plekken dat je eigenlijk niet kunt kiezen; van fijne koffietentjes, ultieme diner-spots, shoppen tot slapen in een te gek hotel. Dit zijn onze favorieten die écht eens moet proberen! We love Utrecht!!

HOOI, BURGEMEESTER REIGERSTRAAT 24

Likeability of 5

Camera videoKorea is de vleeshemel

Korea staat bekend om de barbecue

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

6 SEP 2017

Goddank zijn we geen vegetariër. Ik word er vaak van verdacht vegetariër te zijn. Schijnbaar werken mijn bleke huid en dat ik op vrouwen val niet mee. Ik heb het geprobeerd, mijn moeder heeft me een tijd enkel vegetarisch eten voorgeschoteld, maar ik hou simpelweg teveel van vlees. En Korea is de vlees-hemel. Je ontkomt er niet aan: het is overal.

Korea staat namelijk bekend om de barbecue. Met spek, heel veel spek. Al snel komen wij erachter dat de Koreaanse barbecue in veel vormen en maten bestaat. De eerste avond eten wij Koreaanse barbecue in gehaktvorm. Een paar dagen later worden er dikke lappen spek bereid – en geknipt – voor ons in een restaurant. Een andere keer zijn de lappen weer dunner en moeten we het zelf grillen. We worden door onze couchsurfing host en onze Koreaanse vriendin Melody meegenomen naar de beste lokale restaurants en eten tot we ontploffen.

Verander jouw smartphone in een Star Wars lightsaber

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

5 SEP 2017

Star Wars fan of niet, dit moet je eens geprobeerd hebben! Lenovo brengt realiteit en de virtuele wereld nog dichter bij elkaar dankzij ‘Jedi Challenges’. Verbeter je eigen Jedi-talenten dankzij Augmented Reality, een aantal beacons en een controller. Het is nog toffer dan je denkt!

Likeability of 5

Camera videoHet is toch onmogelijk dat jullie vriendinnen zijn?!

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

30 AUG 2017

Hoe kunnen jullie vriendinnen zijn? Dat is dé vraag van de Koreanen die we ontmoeten. Wij snapten er de eerste keer niks van, hoezo zouden wij geen vrienden kunnen zijn? Dus grappen we: 'alle lange en blonde meiden zijn verplicht vrienden te zijn'. Maar als ook onze Koreaanse vriendin de vraag krijgt 'hoe kan jij Westerse vriendinnen hebben?' begrijpen we dat Koreanen onze relatie echt niet snappen…

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Sextoys welkom op Berlijns tech-evenement

Mysteryvibe | Crescendo

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

29 AUG 2017

De IFA, oftewel Europa’s grootste gadgetbeurs, staat weer op het punt te beginnen. Op 30 en 31 augustus loopt Berlijn vol met nerdy tech journalisten die als eerste willen schrijven over Samsung’s, Sony’s en LG’s onthullingen. Dat gaat meestal over brave innovaties, zoals smartphones en activity trackers. Maar zoiets als MysteryVibe... dat is wel even heel andere koek voor de (voornamelijk) mannelijke tech journo’s.

MysteryVibe is gespecialiseerd in genotsspeeltjes en is het eerste en enige bedrijf uit de sekstechsector met een booth op de IFA. En dat is best bijzonder, want bedrijven in deze branche werden tot op heden niet toegelaten voor het exposeren van hun producten. Vreemd toch?

Zzzzzzen met deze 5 chillgeluiden

Foto: Matthew Bennett | Unsplash

Foto van 'Lisa en Shirah'

Lisa en Shirah

28 AUG 2017

Geluiden kunnen een grote invloed hebben op hoe je je voelt. Met muziek of natuurgeluiden waan je je even in een andere wereld; hallo ontspanning! Dus pak je oortjes of koptelefoon erbij en geniet van deze 5 zengeluiden op de vroege maandagmorgen.

1. Regen of een waterval

Likeability of 5

Voor koffiejunkies: 7 koffietentjes in Amsterdam

Marie Stella Maris

Foto van 'Nick Visser'

Nick Visser

28 AUG 2017

Voor de meeste mensen is koffie hét genietmoment van de dag. De dag eerst relaxed beginnen voordat de drukke (werk)dag weer begint, of na het eten nog even nagenieten met koffie en het liefst met een stukje gebak. Speciaal voor Metro heeft Hotspotsjes.nl zeven koffietentjes in Amsterdam bezocht die je echt eens moet proberen. Van cake tot een tof interieur, dit zijn dé hotspots voor koffie die jij niet wilt missen!

FILTER | VALKENBURGERSTRAAT 124