Likeability of 7

Camera videoAlles van de Metro-app op een rij

Foto van 'Elske van der Velden'

1 SEP 2017

Puzzels, quizzen, horoscopen en natuurlijk in één keer op de hoogte zijn van wat er in de wereld speelt. Dankzij de feedback van onze Metro-testgroep werd de Metro-app afgelopen tijd elke dag een stukje beter en is het moment dan nu daar: we mogen 'm eindelijk met jullie delen.

Maar wat kun je nou precies vinden in de app?' Goeie vraag! Hier de app-timeline even op een rij:

06:00u

Colourbox

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
 • Sudoku! Jawel, elke ochtend vind je een gloednieuwe puzzel op je linker zijpaneel: even naar links swipen en daar staat 'ie voor je klaar.
 • Terwijl je de slaap nog uit je ogen wrijft, staat er alweer een fijne quiz voor je klaar van Upcoming.nl. Dus ook graag weten of jij een frikandel of kroket bent? Welk Hollands koekje jij bent? En welk type uit Orange is the New Black je bent? Quiz je dol in de app!
 • Good Vibes, nooit meer met het verkeerde been uit bed stappen met dit lekkere, positieve opstartmoment van de dag.
 • Jouw persoonlijke daghoroscoop, elke dag op een vaste positie. Swipe in je beginscherm naar rechts en lees wat er vandaag voor jou in de sterren staat.
 • Zen worden in de trein, lekkere TechOnderweg tips, twee lesbische meiden op wereldreis volgen en dé hotspots voor de vrijmibo: elke werkdag lees je 's ochtendsvroeg een blog vol tips van onze Blogsociety-bloggers.
 • FUCK! Elke maandagochtend geeft journaliste Maaike Helmer je een spoedcursus 'Schijt hebben aan alles' in de rubriek FUCK!
 • Wat als we met z’n allen beslissen vandaag, nu, eens wat minder te moeten, en meer gaan ont-moeten. En dat is dus precies wat we samen met burn-outexpert Nienke Thurlings gaan doen op zondagochtend in de rubriek Ont-moeten.

07:00u

Colourbox

 • Metro’s Minuut, voor de early birds. In één minuut al het nieuws dat je gisteren gemist hebt. Zo sta je dus nooit meer met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat!
 • Onder het kopje 'Actueel' vind je elke ochtend heel vroeg het laatste nieuws in het artikel: 'Dit moet je vanochtend weten'. Lekker snel op de hoogte!

08:00u

Colourbox

 • Snacken zonder een gram aan te komen! Onder 'Actueel' vind je ’s ochtends hét tv-fragment dat je gisteravond gemist hebt en waar iedereen het over heeft.

12:00u

Colourbox

 • Elke dag bekijk je 'Het ochtendhumeur van...' een van onze columnisten: Elfie Tromp of Ebru Umar. Benieuwd hoe hun pet vandaag staat? Bekijk hun vlogs!
 • Good vibe-time! In de app vind je rond lunchtijd een verhaal waar je geheid een lach van krijgt op je gezicht.
 • Onder ‘Actueel’ vind je de allerlekkerste virals die je echt even gezien moet hebben.
 • Is het al vrijdag? Mooi! Onze Nu we later groot zijn-columnisten Anouk, Suzette en Lianne Marije hebben weer een column over het échte leven van de millennial voor je klaarstaan.

15:00u

 • Elke vrijdagmiddag om 15:00u kun je rekenen op Maud. Speciaal voor Metro houdt de 19-jarige eerstejaars studente een dagboek, nee nachtboek, voor je bij in de Metro-app. Dat beloven hele lange nachten te worden...

17:00u

Colourbox

 • Metro hangt de Vuile Was buiten! Elke dag selecteert onze Showbizz- en Entertainment redactie de allerleukste sleaze en dirt uit showbizzland. En nee, tuuuuurlijk lezen we dat allemaal niet! Maar ben je stiekem toch nieuwsgierig? Elke dag om 17:00u stipt lees je ‘m in de Metro-app. En nee, wij zullen niks verklappen…
 • Lekker snacken! In de rubriek 'Actueel' selecteren we dé tv-programma’s waar iedereen het vanavond geheid over gaat hebben.
 • Hoezo, begin de dag met een lach? Sluit ‘m af met een lach! Er staat weer een Good vibes-artikel voor je klaar.

Klok rond

 • Zoals je van Metro gewend bent: de hele dag door blijf je via de rubriek ‘Actueel’ en ‘Zien’ op de hoogte van de Metro-verhalen achter het nieuws: uiteraard in woord én beeld!

Nóg meer!

 • Elke zaterdag publiceren we een serie verhalen rondom een thema. Op zaterdag vind je onze bevindingen, een achtergrondverhaal en een artikel boordevol tips&tricks in de app.

De Metro-app vind je in de Google Play en App Store, download ‘m snel en laat ons natuurlijk ook even weten wat je ervan vindt!


likelovewow
user_072471d23014b46dfae9650d5b60ec40230f7ab6_avataruser_4a7f47707be12702065fe25f04d358da1fdb79cc_avataruser_6872976e43ece40500e41e099e13382fd8c3027c_avatar

+16


Views

7k+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Win een puzzelpakket van Denksport

Foto van 'Metro'

4 AUG 2017

Lekkere puzzelen deze zomer? Komt dat even goed uit. Metro geeft samen met Denksport een gaaf puzzelpakket weg aan echte puzzelfanaten.

Hoe kun je winnen?

Maak de Sudoku in onze app en laat ons weten welk getal er in het vakje uiterst rechtsboven staat. Geef jouw antwoord door via deze link.

We nemen contact op met de winnaar!


Views

51

Likeability of 7

Vind de gouden coupon en win een Denksport-fiets!

Foto van 'Elske van der Velden'

20 JUL 2017

Daar is ‘ie weer: Metro’s gouden coupon ligt ergens op een treinstation in Nederland! Eerder maakten we Jasmine uit Den Haag en Daphne uit Haarlem blij, deze week kan jij de gelukkige couponvinder zijn. Zodra je op het juiste station bent aangekomen, sturen we je via de Metro-app een bericht waar je de coupon precies kan vinden. Ben je de allereerste die op de juiste plek aankomt? Dan win je een supergave fiets van Denksport!

Cool, zeg me wat ik moet doen

Stap 1: Download de Metro-app in de Google Play of App store (tenzij je 'm natuurlijk al hebt!)

Stap 2: Zorg dat je push notificaties én locatievoorziening aan staan in de Metro-app

Stap 3: Meld je aan in de app.

Stap 4: Ben je - vanaf 13:00u - op het station aangekomen waarvan jij vermoedt dat de gouden coupon hier verstopt ligt, open dan je Metro-app; je ontvangt een push notificatie als je vermoedens kloppen!

Komt er nog een hint, of..?

Omdat we natuurlijk niet van je verwachten dat je nu als een malle je hele OV-budget voor het komende jaar erdoorheen jast, helpen we je graag een stukje op weg met deze hint:

Anderen helpen kan natuurlijk ook: tweet, post, share op je socials met #goudencoupon en help je mede-Metro-lezers aan deze verrassing!

Was je wel op het juiste station, maar net te laat? Niet getreurd. We gaan nog veel vaker een Gouden Coupon in Nederland verstoppen, dus houd Metro in de gaten voor hints!

De gouden coupon

We mogen je deze fiets aanbieden namens Denksport.


likelovewow
user_96ba6de8433a1f801aeaf597057d32a426bf4423_avataruser_baff0d330526773d27807877230bda84a0782be5_avataruser_f5ed070ca8d09631fb910de92ad0bad9207a0a1f_avatar

+10


Views

400+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 6

Win het boek van Instagrammer Annegien Schilling

Foto van 'Marten de Kroon'

17 JUL 2017

Wil jij het boek Imagine. Shoot. Create. van Annegien Schilling winnen? Metro geeft 4 exemplaren weg. Vul hier je gegevens in en maak kans!


like
user_371a7e9f426011bdd53ec98c2b25873300974e71_avataruser_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

68

Likeability of 7

Camera videoWhat's new? Puzzels en heel veel meer!

Foto van 'Elske van der Velden'

4 JUL 2017

Je hebt ‘m in handen: de Metro-app met heel veel lekkere, nieuwe features. Zo veel, dat we het tijd vonden om een overzicht te maken om jullie te laten weten hoe, wat, wie, waar, waarom er zoveel nieuws is. Daar gaan we.

(mocht je trouwens gekke dingen zien, update je app dan even, dan zie je die nieuwe functionaliteiten vanzelf!)

#1: Puzzled

Waar de Metro-app testers om vroegen. Riepen. Soms zelfs smeekten (ja, jij…je weet wel wie je bent!). Puzzels. En dus bouwden we, samen met Denksport, puzzels in in de app. Vanaf vandaag staat er elke dag een Sudoku voor je klaar. Maakt die reis van en naar werk een heel stuk leuker, denken wij.

Je vindt de Sudoku-puzzel standaard op de zijpanelen van je app. Enige wat je daarvoor hoeft te doen, is even naar links swipen!

#2: Alle kortingjagers verzamelen!

Maar er is meer: we selecteren vanaf nu namelijk ook coupons voor je in de app! Hiermee krijg je op je favoriete merken en producten lekkere kortingen, op de momenten en plekken waar ze voor jou handig zijn.

Hoe dit werkt? Zodra er een nieuwe coupon beschikbaar is die voor jou relevant is - omdat je bijvoorbeeld op Amsterdam Centraal bent aangekomen - sturen wij je een push notificatie (zet die dus wel even aan). De coupon vind je vervolgens in je wallet: als je rechtsbovenin op je profiel klikt, beland je in je persoonlijke wallet. Daar kun je zien welke coupons er voor je klaarstaan. Klik op een coupon en je krijgt meer informatie over de actie en manieren waarop je jouw korting kunt verzilveren.

#3: Quizzin'

Ben jij een frikandel of een kroket? Hoe Tokkie ben jij? En als je een festival zou zijn, welke ben je dan? Je leest het goed: vanaf nu hebben we quizzen in de app!

Samen met Upcoming.nl maken we elke dag een lekkere quiz die direct in je app-timeline terug te zien is. Dus even niks te doen in de trein? Open die app en quiz jezelf helemaal dol.

#4: In de sterren

Klopt, lekker scherp, die waren er natuurlijk al. Maar voor al die mensen die natúúrlijk nóóit hun daghoroscoop lezen first thing in de ochtend: we hebben ze speciaal voor jullie verplaatst. Ze staan niet meer helemaal onderaan je feed, maar vanaf vandaag op het rechter zijpaneel van je timeline. Enige wat je dus hoeft te doen als je met je slaperige hoofd uit bed stapt, is even naar rechts swipen in je app en je weet precies hoe ‘ie (lees: de vlag) erbij hangt vandaag.

Maar dat is natuurlijk niet alles! We hadden al heel veel leuks in de Metro-app staan. Precies weten wat? Kijk hier voor de timeline:

Heb je de Metro-app nog niet? Download 'm in de Google Play (Android) of App Store (IOS).


likelovelol
user_b47b36e937937c2c5569b33cca139a517c95fa65_avataruser_c4ef126ed2b2ea5fb7386144bf3b1d04a9423616_avataruser_d0e12fe2fbad76ddad74d71d0e3f141c4d8ab513_avatar

+14


Views

5k+

Likeability of 7

Camera videoHé, wat zit er in jouw pocket?

Foto van 'Elske van der Velden'

29 JUN 2017

Met de nieuwe Metro-app heb je alles wat je onderweg nodig hebt in de pocket: Metro in de pocket!


likelove
user_e2b003b1d634850660d97f4fadcba549e5f47762_avataruser_c76ef6a6dc20a3ef49fc4e123fd30f9b2824990a_avataruser_12b063dd63d6145e8c431f3285b52117f4dddfc8_avatar

+4


Views

400+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Precies weten wat er voor jou in de sterren staat

Colourbox

Foto van 'Elske van der Velden'

8 JUN 2017

We beantwoorden elke dag een van jullie prangende vragen over onze Metro-app en lichten haarfijn toe waarom we doen wat we doen. Vandaag: Ik start mijn dag altijd met mijn daghoroscoop. Kan ik die ook in de app terugvinden?

Jazeker! Elke ochtend zet onze astrologe een gloednieuwe horoscoop voor je klaar. Zo weet je niet alleen hoe je eigen dag eruit gaat zien, maar kun je ook supermakkelijk de horoscoop van je beste vriend(in), broer, zus, moeder, collega of studiegenoot met hem/haar delen!

Dus, waar wacht je op, download de Metro-app in de Google play of app store, scroll naar beneden en bekijk wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat!

En dan willen we natuurlijk wel even weten: heb je een lekkere dag voor de boeg..?


lol
user_a30479a299d28774c0ea0d7591aad8db67750d15_avatar

Views

200+

Likeability of 7

Zo snack je zonder een gram aan te komen

Foto van 'Elske van der Velden'

1 JUN 2017

Metro beantwoordt elke dag een van jullie prangende vragen over de gloednieuwe app en licht haarfijn toe waarom we doen wat we doen. Vandaag: Wat zijn die ‘Snacks’ in de app?

Dat ene tv-fragment waar iedereen het over heeft (om 08:00!), die viral die heb web over knalt (12:00u) en het programma dat je vanavond gezien moet hebben (stipt om 16:00u online): wij selecteren alle video’s die je niet mag missen in de rubriek ‘Snacks’. Ook twee stappen voorlopen op de rest? Download dan de Metro-app in de Google play of app store en bekijk elke dag om 08:00u, 12:00u en 16:00u de lekkerste snacks in onze app!

Mocht je nog niet in de testgroep van de Metro-app zitten...download 'm dan vlug via de Google Play en app store!


likeloldislike
user_382854aa6cad4b5c97abe0240916b0656a8543ad_avataruser_a0c6b65c2177a290da52ef19255fc1509c85a5bf_avataruser_340e74a571af311031cd904327af5f6f48e168fd_avatar

+8


Views

5k+