Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 13 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

30 lolbroeken doen broek uit in Metro Amsterdam

De winterdagen zijn voor veel mensen niet bepaald de vrolijkste tijd van het jaar. Daarom vonden zo’n dertig mensen het tijd voor wat humor. Zij besloten middenin de Amsterdamse metro allemaal tegelijkertijd hun broek uit te doen.

Deze bijzondere metrorit wordt de No Pants Subway Ride genoemd. Hij is vandaag in verschillende steden gehouden, zoals Berlijn en New York, maar Amsterdam had de primeur. Om precies 15.00 uur stonden dertig passagiers bij halte Vijzelgracht letterlijk in hun hemdje.

Meedoen

Er waren mensen die het wat ongemakkelijk vonden, maar er waren ook genoeg mensen die er de lol wel van inzagen, vertelt initiatiefnemer Hugo van den Hurk aan RTL Nieuws. „Twee Duitse toeristen herkenden dit vanuit Berlijn en deden mee. En twee Braziliaanse meiden vonden het zo leuk dat ze ook besloten hun broek uit te trekken.”

Al met al vond Van den Hurk het een geslaagde actie. „We gaan richting Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Dan kunnen we best iets geks gebruiken", concludeert hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.