Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 11 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Arme gezinnen krijgen geen huurverhoging meer

Arme gezinnen hoeven straks geen huurverhoging meer te betalen in Amsterdam. De Huurdersvereniging Amsterdam, de Amsterdamse corporaties en de gemeente zetten de komende jaren alle zeilen bij om wonen in de stad betaalbaar te houden voor lage en midden inkomens en deze doelgroepen voldoende woningen te kunnen aanbieden.

De betaalbaarheid van sociale huurwoningen wordt gewaarborgd door af te spreken dat van elke vier woningen er drie worden aangeboden voor een huur, afhankelijk van de grootte van het huishouden, onder de 576 of 618 euro. Tevens worden de armste gezinnen met kinderen ontzien bij de jaarlijkse huurverhoging, zo staat te lezen in de plannen die tot en met 2019 gelden.

Lees ook: Wie huisbaas verlinkt mag nog twee jaar blijven wonen

Eventuele verkoop, sloop of liberalisatie van sociale woningen moet in evenwicht komen met de nieuwbouw van sociale huurwoningen, zodat er voldoende sociale huurwoningen blijven.Nieuwbouw neemt een belangrijke plek in, het streven is namelijk om de bouw van 6.000 nieuwe sociale huurwoningen in de komende vijf jaar te realiseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.