Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 13 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

UvA staat achter ontruiming Maagdenhuis

Het was tijdens de bezetting van het Maagdenhuis niet mogelijk afspraken te maken met de bezetters, die zich De Nieuwe Universiteit noemen. Dat, en een aantal ,,incidenten” die tijdens de bezetting in het Maagdenhuis hadden plaatsgevonden waren aanleiding voor het bestuur van de Universiteit van Amsterdam om het gebouw zaterdag te ontruimen. Dat heeft het college van bestuur maandag laten weten.

Lees ook: Bezetters Maagdenhuis kondigen nieuw festival aan

Moeizame gesprekken

Het bestuur noemt de gesprekken die het tijdens de bezetting met DNU hield ,,moeizaam”. Ook werd de inzet en de coöperatieve houding die het bestuur volgens zichzelf toonde door DNU ,,verdraaid”. ,,Hierdoor was het geloof dat met DNU daadwerkelijk afspraken kunnen worden gemaakt, verdwenen. Het was onduidelijk wie er spreekt, welke groep de overhand heeft op welk moment”, aldus de bestuursleden.

Wetenschapsfestival

DNU was van plan afgelopen weekeinde een wetenschapsfestival te houden in het bezette Maagdenhuis. Het bestuur stak daar met de ontruiming een stokje voor.

Het bestuur zegt verder de gebeurtenissen van zaterdag te betreuren. Bij de ontruiming van het pand zijn elf actievoerders gearresteerd en is een agent gewond geraakt. Er zitten nog zes mensen vast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.