Erik Jonk
Erik Jonk Opinie 8 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Ekdom vanuit Nashville (1): Op zoek naar magie

Radio-dj Gerard Ekdom zoekt deze week in Nashville (VS) voor Radio 2 en BNN-VARA naar de oorsprong van de muziek. Ook in Metro doet hij tot en met vrijdag verslag. Deel 1, onderweg.

Hiér landen

Al jaren wil ik er naartoe. Al jaren vraag ik me al af: wat zit daar in het water? Nashville! Ook wel bekend als ‘Music City’. Elke muzikant die daar ooit is geweest wil terug. In 2003 zat ik in het vliegtuig voor een vakantie naar Mexico en vloog ik er overheen. Ik dacht op dat moment: kunnen we niet gewoon hiér landen? En nu is het dan zover, ik ga er gewoon naartoe. Vijf dagen lang uitzenden vanuit Nashville. Op muzikale expeditie, op jacht naar de verhalen. De liedjes die daar zijn ontstaan. De bands en artiesten die, soms bij wijze van spreken op één been, die stad binnenkwamen en er succesvol werden.

Ook Nederlandse artiesten die daar ooit een plaat hebben opgenomen en er vervolgens weer naartoe moesten. Wat we daar gaan zien en meemaken? Geen idee! Hoe ik me heb voorbereid? Ik zit nu op het vliegveld van Detroit en mijn hoofd galmt van de verhalen en vooral van die enorme hoeveelheid liedjes die daar zijn opgenomen. Van Elvis, via Johnny Cash naar Taylor Swift en The Kings Of Leon en alles wat daartussen zit. Ik ga op zoek naar alle legendarische plekken waar die muzikale magie is ontstaan. Zet die radio op 2 en beleef het deze week met me mee! Ekdom in de ochtend vanuit Nashville!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.