Eefje van Son
Eefje van Son Entertainment 1 okt 2015 / 09:06 uur

Ferry Doedens openhartig over drugsverslaving

GTST-ster Ferry Doedens heeft vanavond een boekje open gedaan over zijn cocaïneverslaving bij Van Der Vorst Ziet Sterren. Hij vertelde aan presentator Peter van der Vorst dat hij het afgelopen jaar bijna dagelijks deze drugs gebruikte.

Lees ook: Ferry Doedens straalt te midden van collega’s GTST
Afgelopen juli werd al bekend dat Eyeworks, de producent van Goede Tijden Slechte Tijden, de blonde acteur hadden ontslagen. De reden die naar buiten werd gebracht was dat Doedens zich niet aan bepaalde afspraken had gehouden. Al snel lekte dat uit dat de soapie een serieus drugsporbleem had. Dit bericht beaamde hij, vanuit een afkickkliniek in Thailand.

„Mijn eerste keer was toen ik een jaar of 18 was, op een feestje. Het begon met één keer per twee maanden, dat werd één keer per maand en uiteindelijk dus bijna iedere dag’’ , vertelt Doedens open en eerlijk voor de camera.

Expeditie Robinson

Voor zijn deelname aan Expeditie Robinson had hij het cocaïnegebruik nog onder controle, maar na deze televisieshow liep het de spuigaten uit: „Ik was onzeker en jaloers geworden. Een beetje paranoia zelfs. Ik dacht dat mijn vriend was vreemd gegaan. Om dit gevoel te onderdrukken gebruikte ik drugs.’’

Niemand was op de hoogte van zijn dagelijkse shot cocaïne, zelfs zijn vriend Nuno en zijn familie niet. „Ik had een dealer die ergens een beetje achteraf zat. Daar spraken we af. Ook droeg ik een zonnebril. Vervolgens gebruikte ik het thuis.’’

Opeenstapeling van slecht gedrag

Aanleiding van zijn ontslag was een opeenstapeling van slecht gedrag. Eerst kwam Doedens een aantal keer te laat op de set en uiteindelijk volgde de spreekwoordelijke druppel op de laatste opnamedag voor de zomer. De avond ervoor had de blonde acteur gedronken en drugs gebruikt, waardoor hij aan het hakkelen was met de teksten. Niet veel later volgde zijn ontslag. „Ik zag mijn hele carrière in rook opgaan. Ik was zo kwaad op mezelf!’’

Een interventie van Nuno en een aantal vrienden zorgde voor de omschakeling. „Ze zeiden dat ze van me hielden, maar dat ik wel aan mezelf moest gaan werken. Hij vond een afkickkliniek in Thailand en vertrok erheen. Een dag voor vertrek vertelde hij het aan zijn moeder, die al iets vermoedde.

Lees ook: Dikke tranen en gejuich om ontslag Ferry Doedens

Drie maanden clean

Inmiddels is hij naar eigen zeggen drie maanden clean. Hij ziet de toekomst daarom ook hoopvol in. Vanaf oktober zit zijn tijd bij GTST er op: „Dan heb ik de tijd om even goed aan mezelf te werken.’’Het liefst komt hij ooit weer terug in Meerdijk. „Lucas gaat niet dood in de serie, dus wie weet…’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ferry Doedens openhartig over drugsverslaving
Sluiten