Vick ten Wolde
Vick ten Wolde Sport 7 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Remy Bonjasky is een kneus’

Drievoudig wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky gaf deze week in het televisieprogramma Peptalk aan zijn bokshandschoenen direct aan te trekken als Badr Hari met hem in de ring wil stappen. De vechtwereld heeft daar een eigen mening over, want Bonjasky wordt vanwege zijn huidige staat van dienst een stuk minder serieus genomen dan Rico Verhoeven, die het komende zaterdag opneemt tegen Hari.

Sterren dansen

Pionier van het kickboksen en vechtsportcoach Thom Harinck: „Hou toch op. Die vent moet lekker meedoen aan het programma Sterren Dansen op het IJs. Hij maakt geen schijn van kans.”

MMA-vechter Gilbert Yvel is evenmin te spreken over de uitlating van Bonjasky. „Remy, die kneus. Hij zegt te willen vechten tegen Badr, praatjes zijn het. Hij wil gewoon zijn graantje meepikken.”

Gediskwalificeerd

Bonjasky heeft in zijn carrière twee keer tegenover Hari gestaan en twee keer gewonnen. Bij een van die partijen werd Hari gediskwalificeerd. Volgens oud-kickbokskampioen Sem Schilt telt dat niet echt mee. „Je wint dan op papier, maar niet het echte gevecht.”

Geen daden

Schilt deelt zijn mening over Bonjasky met Yvel en Harinck. „Remy laat zich een beetje meeslepen. Hij wordt erin gemanoeuvreerd, zoals dat ook gebeurde bij Rico Verhoeven. Het zijn alleen woorden, geen daden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.