Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 12 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Ronaldo mogelijk pas in 2017 weer in actie’

De officiële berichten over de ernst van de blessure van Cristiano Ronaldo moeten nog naar buiten komen, maar volgens de Spaanse site managingmadrid.com, staat de vedette van Real Madrid lang langs de kant. Ronaldo viel in de EK-finale tussen Portugal en Frankrijk al in de openingsfase uit na een ongelukkige tackle van Dimitri Payet.

Ronaldo is ook nog steeds niet in een ziekenhuis geweest om zijn knie grondig te laten onderzoeken. Door de EK-winst van Portugal is hij sinds zondag feest aan het vieren in zijn thuisland. Maar uit de eerste berichten van Portugese artsen, die de speler in de kleedkamer opvingen nadat hij was uitgevallen, kan worden opgemaakt dat de aanvaller hoogstwaarschijnlijk een gedeeltelijk afgescheurde voorste kruisband heeft.

https://twitter.com/forgetmebot/status/752772536211873793

In dat geval is Ronaldo vier tot vijf maanden uitgeschakeld en zou hij pas in 2017 weer in actie kunnen komen. Dit is een horrorscenario waar Real Madrid niet aan wil denken. In de Spaanse hoofdstad hopen de beleidsbepalers voorlopig dat de voorste kruisband alleen verrekt is. Misschien tegen beter weten in, want de foto hieronder doet het ergste vrezen voor de Portugese vedette.

https://twitter.com/RVDAbeele/status/752238736159731712

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.