Johan van Boven
Johan van Boven Sport 13 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Werkgever stelt bedreiger Vermeer op non-actief

Een van de mannen die tijdens een dartswedstrijd in Engeland Feyenoorddoelman Kenneth Vermeer bedreigde, is door zijn werkgever op non-actief gezet. Raede, een centrum voor revalidatie en reumatologie, zegt zeer geschrokken te zijn van de actie van Marco B.

„De Raad van Bestuur en medewerkers van Reade nemen met klem afstand van deze individuele actie”, staat in een persverklaring. „De betreffende medewerker is per direct op non-actief gesteld en de Raad van Bestuur is inmiddels een nader onderzoek gestart.”

B. zat donderdag met een paar vrienden in de zaal tijdens de Premier League Darts in Newcastle. Tijdens dergelijke wedstrijden is het een goed gebruik dat de toeschouwers op bordjes een boodschap schrijven, waarmee ze in beeld willen komen. B. en zijn maatjes hadden teksten als ‘Kenneth NSB’ en ‘Kenneth Vermeer hangen’ opgeschreven.

De sluitpost van Feyenoord heeft aangifte gedaan tegen de mannen, net zoals hij deed nadat er tijdens Ajax-Feyenoord een pop van hem aan zijn nek aan de tribune was gehangen.

We love Kenneth

Supporters van Go Ahead Eagles staken de doelman vrijdagavond een hart onder de riem door tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo een spandoek te ontvouwen met de tekst ‘We love Kenneth’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.