Redactie Metro Sport 3 feb 2016

VVSB 1e amateurclub sinds 1975 in halve finale beker

VVSB mag blijven dromen van Europees voetbal. De Zuid-Hollandse topklasser bereikte woensdagavond de halve eindstrijd van het toernooi om de KNVB-beker door in de slotfase tegen FC Den Bosch een achterstand van 2-0 om te zetten in winst: 2-3. Daardoor mag VVSB zich de eerste amateurclub sinds 1975 noemen die zich voor de halve finales van de KNVB-beker plaatste.

Alessio Carlone en Abdelaziz Khalouta scoorden in de eerste helft. De amateurs uit Noordwijkerhout voetbalden als team niet slechter dan de opponent uit de Jupiler League, maar misten aanvankelijk de spelers met de individuele klasse om een wedstrijd uit het slop te trekken. In de laatste vijf minuten stonden ze ineens wel op: Tommy Bekooij, Peet van der Slot en Maikey Parami.

Van De Vliert, het stadion van FC Den Bosch, naar de Hema in Leidschendam. Voor Maikey Parami, de held van VVSB, is het contrast tussen woensdag en donderdag groot. Uiteindelijk maakte hij in de knotsgekke slotfase van de bekerwedstrijd het winnende doelpunt voor zijn ploeg.

Stagiair bij de Hema

„Het feest zal lang gaan duren, maar helaas ben ik donderdag niet vrij”, sprak Parami glunderend bij FOX Sports. „Ik ben nog student en moet stage lopen bij de Hema in Leidschendam. Nou ja, eerst maar van dit succes genieten. Het lijkt wel of ik droom.”

Parami had moeite de historische triomf in Den Bosch, met drie treffers van VVSB binnen vijf minuten, te bevatten. „Dit is niet normaal, ongelooflijk. Dat we dit als amateurclub hebben kunnen flikken. Ons geheim was dat we na een achterstand van 2-0 vertrouwen bleven houden. Kansen kregen we ook in de eerste helft al genoeg, maar dat we er drie weten te maken in de slotfase, is onvergetelijk.”