Evie Westland
Evie Westland Good vibes 28 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Vrouw krijgt strafblad na houden gevonden geld

Stel, je vindt een briefje van 20 euro op straat. Wat zou je doen: in je zak steken of netjes aangeven bij de politie in de hoop dat het weer bij de rechtmatige eigenaar terechtkomt? Een vrouw in Engeland koos voor het eerste, en dat werd haar niet bepaald in dank afgenomen.

Nicole Bailey kreeg een strafblad, nadat ze een briefje van 20 pond op de grond had gevonden en had besloten om het in haar zak te steken. De 23-jarige werd opgespoord met behulp van cameratoezicht, schrijft Metro UK.

Camerabeelden

Een man pinde het geld in een winkel in Engeland, maar liet het vallen. Hij liet het personeel vervolgens weten dat toen hij zich realiseerde dat hij zijn geld kwijt was, hij het nergens meer kon vinden.

In de eerste instantie ontkende Nicole Bailey dat ze het geld had meegenomen, maar toen ze werd geconfronteerd met de camerabeelden, kon ze niet anders dan toegeven dat ze het in haar zak had gestopt. Ondanks het feit dat Bailey nooit eerder ergens voor veroordeeld werd, kreeg ze een strafblad vanwege het incident.

Vaste klant

Aanklager Ruth Bentley liet aan Metro UK weten dat het personeel van de winkel op de camerabeelden zag dat een vrouw het briefje van 20 pond pakte. De manager herkende haar, omdat ze een vaste klant was.

Uiteindelijk leverde de diefstal haar niet alleen een strafblad op, maar moest ze ook nog eens 175 pond aan administratiekosten en boete betalen. Overigens ben je ook in Nederland verplicht om aangifte te doen van een vondst. Alle informatie over waar je het moet melden en wanneer je een geldbedrag officieel mag houden, vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.