Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 30 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Huis brandt af na exploderend hoverboard

Hoverboards zijn niet alleen een grote hype, ze kunnen ook levensgevaarlijk zijn. In juli werden er al 500.000 hoverboards teruggeroepen omdat ze brandgevaarlijk zouden zijn. Dat blijkt ook echt het geval: een gezin uit Nashville verloor hun huis door het gevaarlijke speelgoed.

Brian en Megan Fox zagen hun huis in vlammen omgaan dankzij een hoverboard. Hun twee kinderen konden net op tijd ontsnappen uit de vlammenzee. Toen ze een klap hoorden, dachten de kinderen dat het een inbreker was en besloten ze zich te verstoppen in plaats van te vluchten.

https://twitter.com/MetroUK/status/792635801477799937

Springen

De tieners kregen door dat het om brand ging, sloegen een ruit in en sprongen naar beneden. Brian Fox vertelt aan WKRN-TV: „Ik stond boven de deuren in te trappen en dacht dat ik twee van mijn vier kinderen zou gaan verliezen. Ik schreeuwde dat ze moesten springen en dat deden ze zonder twijfel.” Beide tieners, een van 14 en een van 16 zijn behandeld door een dokter.

Het gezin wil echter gerechtigheid, en klaagt nu Amazon.com aan, waar ze het hoverboard hebben gekocht. Amazon zou de board hebben verkocht ondanks dat ze wisten dat de boards gevaarlijk zijn. Hun 14-jarige zoon kreeg het board voor kerst en er zou nergens een waarschuwing hebben gestaan dat het speelgoed heet kan worden of in brand kan vliegen tijdens het opladen.

Impact

Volgens advocaat Steve Anderson wist Amazon van de gevaren en hebben ze het product verkeerd aangeprezen. „Maar het meest erge is dat ze hun twee tieners moesten redden, en wat voor impact dat heeft gehad op de familie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.