Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 17 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Thailand wil meth legaliseren: ‘beter dan alcohol’

Thaise autoriteiten denken erover de harddrug crystal meth te legaliseren. De minister van justitie van het land zegt dat ze de strijd tegen drugs allang hebben verloren en meth zou niet eens zo slecht voor je zijn.

Volgens Paiboon Koomchaya moet het uiterst verslavende middel methamfetamine (in Thailand beter bekend als ya ba) van de lijst met gevaarlijke drugs worden gehaald. Het middel zou namelijk minder schadelijk zijn dan alcohol of sigaretten.

Overgeven

Bangkok Post meldt dat de huidige aanpak tegen drugs in het land niet werkt. Koomchaya zegt daarover: ,,De wereld heeft zich overgegeven aan drugs en probeert uit te zoeken hoe we daarmee moeten leven."

„Het is als een man die aan kanker lijdt zonder dat er medicijnen zijn, hij moet zorgen dat hij nog gelukkig leeft ondanks de kanker”, voegde hij hieraan toe. De legalisatie van meth zou wel voorzichtig en zeer gecontroleerd moeten verlopen volgens de man.

Meer gebruikers

Anderen in het land, zoals Prateep Ungsongtham Hata, de secretaris-generaal van ‘Duang Prateep Foundation’ zijn het totaal niet met Koomchaya eens. Volgens hem zorgt een legalisatie alleen maar voor meer gebruikers en Thailand heeft al zoveel drugsgerelateerde problemen.

Volgens Koomchaya waren er twee jaar geleden al 1,3 miljoen drugsverslaafden in het land, waarvan er 250.000 in de gevangenis hebben gezeten door hun verslaving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.