Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 24 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Ella (19) is verslaafd, ze drinkt elke dag azijn

Dat er azijnpissers bestaan, wisten we al. Maar dat er ook azijnverslaafden op de aardbol rondlopen, is nieuw. De 19-jarige Ella Ruby Ginn is toch echt verslaafd aan het drinken van azijn, ze drinkt zo’n twee flessen per week leeg.

Ze drinkt het goedje al sinds ze een kind was en sindsdien kan ze geen genoeg meer krijgen van de zure drank. Ella lust alle verschillende soorten azijn, maar het liefst drinkt ze malt- of appelciderazijn. Van die laatste soort wordt ze een beetje dronken.

https://twitter.com/i/status/702460388500250624

De tiener heeft zelfs reservezakjes met azijn in haar tas, voor het geval ze ergens is en ineens ontzettende zin krijgt om het goedje in haar keel te gieten. Van die zakjes gebruikt ze er zo’n 184 per jaar.

Ella woont in het oosten van Sussex (Engeland) en vertelt aan Mirror: „Ik kan me niet herinneren wanneer ik ben begonnen met het drinken van azijn, maar ik moet heel jong geweest zijn. Ik drink het al zo lang ik me kan herinneren. Ik stal altijd zakjes azijn in cafés en restaurants. Als ik dan buiten was, dronk ik ze snel op.”

Gevaren

Je zou het bijna niet verwachten, maar het meisje kent de gevaren van het drinken van azijn. „M’n moeder zegt ook dat het mijn maagwand kan wegbranden, maar het maakt me niet uit. Ik houd van de smaak. Het is heel zuur, maar ik houd ervan. Als ik chips eet, doop ik ze erin.”

https://twitter.com/i/status/702534400412512256

Leuk gevoel

Ze drinkt de azijn in kleine slokjes, want grote slokken doen zeer. „Ik heb altijd van zure dingen gehouden, het laat mijn kaak gek voelen, ik vind dat gevoel leuk. Ik heb altijd ten minste een paar flessen in de kast staan, ik zou niet weten wat ik moet doen als ze op zouden zijn.”

Ella drinkt niet alleen minimaal een glas azijn per dag, ze doopt dus ook haar eten erin en kookt ermee. Je kunt je dus voorstellen dat het lastig is een levenspartner te vinden. Maar ook dat is haar gelukt, ze heeft een leuke vriend die zelfs voor haar naar de winkel gaat om azijn te kopen.

Lange termijn

Helena Gibson-Moore, een voedingsdeskundige van de British Nutrition Foundation, zegt over de gezondheidsrisico’s: „Azijn, en dan vooral appelazijn, staat erom bekend dat het goed kan zijn voor de gezondheid, zeker als je gewicht wil verliezen. Als azijn in beperkte mate wordt geconsumeerd, kan het weinig kwaad. Maar naar de effecten op de lange termijn is nog weinig onderzoek gedaan.” Wel is bekend dat het zure goedje niet zo goed is voor je maag en je tanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.