Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Tech 1 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

6 keer nutteloze doch fantastische gadgets

Op het kantoor van Snapchat zitten ze niet stil. Na de Spectacles is het bedrijf nu ook bezig met een drone. Althans, dat zijn de geruchten. Snapchat heeft in elk geval de handen ineengeslagen met bedrijf dat drones bouwt.

Lily Robotics, heet het bedrijf. Ze bouwden een drone die zijn eigenaar volgt én automatisch filmpjes maakt. Zo kun je handsfree wel gewoon lekker filmen. Het systeem doet denken aan de Spectacles, een zonnebril van Snapchat die handsfree filmpjes maakt.

Wanneer en of de drone komt, is nog niet bekend. Maar dat maakt het geen minder jaar voor leuke gadgets. Metro zet zes nutteloze maar fantastische gadgets voor je op een rij.

De Lego-robot

Lego is voor elke generatie. Maar per generatie wordt het wel steeds een beetje beter. In 2017 kun je je Lego namelijk tot leven brengen met meer dan alleen je fantasie. Er zijn speciale slimme blokjes en motortjes op de markt gekomen die je bouwwerken een hele nieuwe dimensie geven.

AR/VR-puzzels

Heb je een VR-bril en ben je gek op puzzelen? Mooi. Dan kun je namelijk je hart ophalen bij de HoloCube. Deze magisch uitziende kubus verandert in verschillende spellen met dank aan virtual reality.

Hypnotiserende boxen

Waar we in de jaren 70 massaal lavalampen in huis haalden, is anno 2017 tijd voor een revival. Maar dan wel op een net iets andere manier. JBL komt met een box waar hypnotiserend licht uitkomt. Het voordeel is dat je de kleuren zelf kunt aanpassen. Ook heeft de box een camera, hij ziet elke kleur de omgeving is en past zich aan.

De printende fotocamera

Het nadeel van digitaal fotograferen is dat je foto’s bijna niet afdrukt. Het nadeel van polaroids is dat je de foto’s niet snel kunt delen online. Maar wat nou als dat samenkomt? De Instacamera print je foto’s direct nadat je ze gemaakt hebt én bewaart ze op een SD-kaart.

Robot-kit

Als je aan de Lego-uitbreiding niet genoeg hebt, kun je ook gewoon je eigen robot bouwen. Of eigenlijk drie. Met deze robot-kit kun je namelijk drie verschillende robots bouwen én besturen. Ideaal als je snel uitgekeken bent.

VR-schoenen

Vind je een VR-bril niet genoeg? Biedt het niet de ervaring die je eigenlijk zou willen? Geen zorgen: de VR-schoen is onderweg. Zo ren je op je blote voeten door de modder zonder vies te worden, maar je voelt het wel. Hoe tof wordt VR dan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.