Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Tech 9 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Smartphone opladen niet nodig met deze technologie

Moderne technologie heeft ons leven makkelijker gemaakt, en het lijkt erop dat het ons leven in de toekomst nóg makkelijker zal maken. Amerikaanse wetenschappers hebben namelijk een manier gevonden waardoor we onze mobiele telefoon opladen door hem te gebruiken.

Energie uit beweging

Middels een soort folie, kunnen de wetenschappers energie uit beweging halen. „Ik denk dat mensen in de toekomst hun smartphone een hele week niet op hoeven te laden, omdat ze hem kunnen opladen door met hun vingers over het scherm te bewegen”, aldus onderzoeksleider Nelson Supelveda. „Apparaten die opgeladen worden met beweging komen steeds dichterbij.”

Dat opladen gebeurt door gebruik te maken van een soort folie, die gemaakt wordt van een paar dunne vellen geleidend materiaal, dat onder andere zilver bevat. Daar worden ionen aan toegevoegd en zo komen er geladen deeltjes in de folie. De technologie kan verwerkt worden in verschillende apparaten, waaronder smartphones. Wanneer de folie dubbel wordt gevouwen, wekt het nog meer energie op.

FENG

De onderzoekers hebben het folie, genaamd FENG, getest op een LCD-touchscreen en een flexibel toetsenbord. FENG is zo dun als een vel papier en kan op verschillende maten gemaakt worden. Het is licht, flexibel, duurzaam én goedkoop. Dat maakt dat de onderzoekers denken dat FENG een goed alternatief zou kunnen zijn om apparaten op te laden.

In de video hieronder is te zien hoe een toetsenbord – zonder batterij – met FENG werkt:

https://www.youtube.com/watch?v=_-kkkNdbils

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.