Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 9 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

The Simpsons wisten het al lang: Trump als president

Terwijl velen de winst van Donald Trump niet zagen aankomen, zullen de makers van The Simpsons juist zeggen: ‘We zeiden het toch?’ Zestien jaar geleden voorspelden zij namelijk dat ‘The Donald’ president van de Verenigde Staten zou worden. Daarover schrijft de Britse Metro.

In de aflevering Bart to the Future, uitgezonden in maart 2000 gaat in op de toekomst van Bart en Lisa. Bart bereikt weinig en drinkt bier op de bank. Met zijn zus Lisa gaat het beter, zij heeft het tot het Witte Huis geschopt – als eerste vrouwelijke president. Ze zegt tegen haar medewerkers: „Onze budgetten zijn flink gekrompen na president Trump. Hoe erg is het?”. Haar werknemer laat een grafiek met dalende lijn zien en antwoordt: „We zijn blut.”

‘Waarschuwing’

Dan Greaney, schrijver van de serie, vertelt tegen The Hollywood Reporter dat het ‘een waarschuwing’ voor Amerika was. De gevolgen van Trumps presidentschap worden geïllustreerd door zijn opvolger Lisa in een situatie te plaatsen die niet slechter kon.

https://twitter.com/i/status/796413706473185280

„Wat we nodig hadden waren problemen die zelfs Lisa niet kon oplossen. Daarom kozen we ervoor om Trump haar voorganger te laten zijn. Het was bovendien in overeenstemming met de visie dat Amerika gek aan het worden was.”

De schrijver heeft de afgelopen maanden veel reacties op de aflevering gehad. Uiteraard is hij blij met de aandacht, maar hoopte niet dat zijn voorspelling uit zou komen. „The Simpsons toont altijd de overdreven kant van de Amerikaanse cultuur, en Trump was daar slechts een uitvoering van.”

https://www.youtube.com/watch?v=lxjM1yCcqTQ

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.