Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 25 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Jongen (14) steekt horrorclown neer in Berlijn

Een horrorclown heeft in Berlijn verwondingen opgelopen toen hij maandagavond verkleed over straat liep om mensen angst aan te jagen. Een 14-jarige jongen was daar niet van gediend en stak de horrorclown neer. Dat meldt het Duitse N24.

Messentrekker

De horrorclown, naar later bleek een 16-jarige jongen, liet maandagavond een groep mensen schrikken. Hij zwaaide daarbij met een hamer, zo liet een woordvoerder van de politie dinsdag weten. Een 14-jarige jongen opende vervolgens de aanval en stak de horrorclown met een mes in zijn romp.

De messentrekker was nog wel zo vriendelijk om zijn slachtoffer eerste hulp te verlenen tot de hulpdiensten arriveerden. De politie heeft hem voorlopig opgesloten, later zal de tiener worden overgedragen aan zijn ouders. De horrorclown onderging ondertussen een spoedoperatie in een nabijgelegen ziekenhuis.

Hype

De horrorclown is over komen waaien uit Australië en Amerika. Mensen gaan verkleed als een enge clown de straat op om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Niet zelden doen ze dat met messen of kettingzagen in de hand. Al zijn er nu dus ook clowns die liever binnen blijven en voor onrust zorgen via social media.

De politie adviseert niet zelf in te grijpen, maar bij het zien van een horrorclown de politie te waarschuwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.