Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 29 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Leeuwen ontsnapt in Duitse dierentuin

De dierentuin in de Duitse stad Leipzig is donderdagochtend geëvacueerd omdat twee leeuwen uit hun verblijf wisten te ontsnappen. Het verblijf van Majo en Motshegetsi, die pas een paar weken in de dierentuin wonen, is omgeven door een gracht, maar die kon de ontsnapping blijkbaar niet voorkomen.

Toen de ontsnapping werd ontdekt, is iedereen die in het park aanwezig was direct naar buiten geleid, zo stellen Duitse media. Omdat de ontsnapping gebeurde voordat de dierentuin opende, waren er nog geen bezoekers aanwezig. Er stonden wel lange rijen voor de ingang.

Stuk vlees van de slager

De hulpdiensten werden uit voorzorg opgeroepen, voor het geval dat er iets ernstigs zou gebeuren. Politieagenten hielpen daarnaast met het vangen van de dieren: ze zijn naar de slager gegaan om een flink stuk vlees te halen, dat als lokaas gebruikt kan worden. Dat meldt de politie op Twitter.

Daarnaast werden ook agenten ingezet om te voorkomen dat de leeuwen ook uit de dierentuin zounden ontsnappen. Rond het park liepen agenten rond met machinegeweren, voor het geval dat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.