Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 13 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Mido opent niet-bestaande Ajax Academy in Dubai

De foto in de tweet van 9 oktober zag er een beetje knullig uit. Ex-Ajacied Mido gearmd met een aantal trainers in Ajaxkleding met Aegon als sponsor. Een beetje een bij elkaar geraapt zooitje. ‘Today #Dubai opening #ajax acadamy’, twitterde Mido afgelopen vrijdag.

https://twitter.com/midoahm/status/652394114605056000/photo/1

Shirtsponsor

Maar de Amsterdamse club heeft helemaal geen Ajax Academy in Dubai, dus het lijkt erop dat er misbruik wordt gemaakt van de naam Ajax. „Wij zagen de tweet ook", reageert persvoorlichter Miel Brinkhuis. De perschef wijst op de kleding op de foto. Ajax heeft een miljoenencontract met hoofdsponsor Ziggo en zal dus nooit bij een officiële presentatie in oude kleding met een voormalige shirtsponsor verschijnen.

Voormalig jeugdtrainer

Eén van de trainers op de foto is Patrick Ladru, die werkte ruim 20 jaar bij Ajax als jeugdtrainer maar vertrok een jaar geleden. „Klopt, hij was hier lang jeugdtrainer", zegt Brinkhuis. „Maar nu is hij niet meer werkzaam voor ons."

De zogenaamde Ajax Academy heeft ook een Facebookpagina. Daarin noemt de organisatie zich ‘Ajax O. Academy Dubai’. De O. staat hier voor ‘online’. „Zoals ik zei, is het relevant voor ons om uit te zoeken hoe het zit", eindigt Brinkhuis.

https://www.facebook.com/&/posts/834363666680826

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.