Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 24 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Van Zweden: Wat moeten we nu met half tamme Chinees?

Het nieuws dat voormalig Chinees bondscoach Gao Hongbo daadwerkelijk de nieuwe assistent van hoofdtrainer Henk Fraser bij ADO Den Haag wordt, valt niet in goede aarde bij de supporters van de club. ”Ik schrok me het apelazerus toen ik het las", reageert ADO-sponsor John van Zweden.

Lees ook: ADO noemt komst Chinese assistent ‘zeer voorbarig’

"Hier is natuurlijk helemaal niemand blij mee, die man is een crimineel. Het is een schande. Wat moeten we nou met een half tamme Chinees die geen woord Engels spreekt?" Van Zweden is vooral boos op clubeigenaar Hui Wang. "Hij belooft gouden bergen, maar voorlopig komt er alleen maar stront vanuit China. We worden zo het lachertje van de eredivisie."

Doodsbang

Van Zweden zegt dat hij namens veel supporters spreekt. "We zijn doodsbang dat als ADO straks drie wedstrijdjes verliest Henk Fraser op straat wordt gezet en dan zal je zien dat die rare spleetoog doorschuift. Dat gaat me echt aan mijn hart, ik ben een echte ADO-man."

Kabouter

"Die Wang belooft dat hij twee nieuwe spelers gaat halen en dan wordt die struisvogel opeens op de bank neergezet. Nee, hier word ik heel ongelukkig van. Wang zorgt alleen maar voor onrust bij de club. Dit slaat helemaal nergens op. Ik ken algemeen directeur Jan Willem Wigt heel goed en die wist hier helemaal niks van af. We staan gewoon voor Jan Joker met die kabouter op de bank, ik ben hier doodziek van. Dit is een vernedering."

Niet bang

Van Zweden is niet bang dat zijn woorden in het verkeerde keelgat schieten bij de clubeigenaar. "Wat willen ze doen dan? Mij de toegang ontzeggen tot het stadion? Dat doen ze niet. Ik zeg wat ik denk en dat zal ik altijd blijven doen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.