Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 21 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Ajax nodigt vluchtelingen uit voor bekerduel

Voor de bekerwedstrijd tegen De Graafschap woensdagavond in de ArenA heeft Ajax enkele honderden oorlogsvluchtelingen uitgenodigd. De vooral Syrische vluchtelingen worden met bussen uit opvangcentra in de regio vervoerd naar Amsterdam Zuidoost.

De actie valt samen met een initiatief van hoofdsponsor Ziggo en een actie rond ROC-scholen in de regio, ook daarbij gaat het om enkele honderden toeschouwers die het bekerduel op uitnodiging mogen bijwonen.

Lees ook: Veltman: Ik kan me voorstellen dat het saai was

Het betreft het tweede gedeelte van een grotere vluchtelingenactie van Ajax. Bij de Europa Leaguewedstrijd tegen Celtic stelde de Amsterdamse club 1 euro per toeschouwer beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen. Omdat het duel was uitverkocht, kwam dat neer op 50.000 euro. In de komende weken heeft de club nog een paar acties ten behoeve van de vluchtelingen op de agenda staan.

FC Groningen

Eerder maakte FC Groningen al bekend dat bij het bekerduel met FC Twente van woensdag maar liefst 800 asielzoekers gratis naar binnen mochten. Dat leverde de club een aantal negatieve reacties op van zure fans die wel moesten betalen voor hun kaartje. FC Den Bosch liet bijna twee weken geleden al 200 vluchtelingen gratis naar binnen voor de wedstrijd tegen Helmond Sport.

https://twitter.com/kijkopdenbosch/status/642442540780756992

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.