Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 9 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Het vingertje van Anwar El Ghazi

Ajacied Anwar El Ghazi stiefelde afgelopen dinsdag zwaar teleurgesteld de ArenA uit na de nederlaag tegen Rapid Wien. Tegen de sterke defensie van de Oostenrijkers deed de flegmatieke buitenspeler van Ajax bijna niets goed. Vijf dagen later volgde in Alkmaar de revanche van de aanvaller.

Fantastisch

In de seizoenouverture tegen AZ won Ajax simpel (0-3), mede dankzij twee treffers van de eerder zo bekritiseerde El Ghazi. Vooral de 0-1 was wonderschoon. „Ik raakte hem fantastisch”, glundert El Ghazi over het eerste doelpunt van Ajax in de competitie. „Juist met die Derby Stars gaat dat heel goed. Die bal kan je lekker laten zwabberen. Ik raakte hem vol midden op de bal, dan gaat hij goed heen en weer. Hij ging er heerlijk in.”

Het doelpunt had een hoog Cristiano Ronaldo-gehalte, maar ook de manier van juichen van El Ghazi deed sterk aan de wereldster van Real Madrid denken. El Ghazi deed zijn vingertje voor zijn mond en maakte met zijn andere hand het blablabla-gebaar.

Vingertje

„Na die goal kwamen de emoties los”, legt El Ghazi uit. „Wij als jonge jongens hebben na de uitschakeling tegen Rapid Wien veel kritiek gehad. Die vinger op mijn lip was ook uit emotie. Of ik me geïrriteerd heb aan de kritiek? Geïrriteerd is misschien een groot woord, maar het is wel zo dat het wat doet met mij en de andere jonge jongens. Deze zege was zeker wat we nodig hadden na de uitschakeling in de Champions League. We willen allemaal goed voetballen, maar dat gaat niet altijd. Eén ding is zeker: ik doe altijd mijn uiterste best en wil altijd goed spelen. Dat het er soms niet goed uitziet kan zo zijn. Maar het is jammer dat mensen dan denken dat wij met de verkeerde intentie aan een wedstrijd beginnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.