Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 5 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Hendrix: Cocu en ik begrijpen elkaar

Waar Phillip Cocu haast heeft met zijn aanvallende versterkingen, neemt de coach van PSV zijn tijd voor de vacature van linker centrale verdediger die ontstaan is na het vertrek van Karim Rekik. Jorrit Hendrix krijgt de komende weken de kans.

Meer opties

,,Jorrit is jong en krijgt nu meer opties om te spelen, ook al is dat niet op zijn voorkeurpositie op het middenveld”, aldus Cocu. ,,We weten al wat hij daar kan. Hij is nu twee jaar verder, ik wil kijken hoe hij het als linker centrale verdediger doet.”

Hendrix zelf staat er een beetje dubbel in: ,,Ik wil vooral veel speelminuten maken. Met een optie erbij is die kans groter, maar mijn voorkeur ligt op het middenveld en op die positie wil ik me ontwikkelen. De trainer was vroeger zelf ook een speler die op meerdere posities kon spelen. We hebben het daarover gehad en begrijpen elkaar.”

Verhaal niet geland

Met nog een heel elftal op vakantie speelde PSV gisteren de eerste wedstrijd van het seizoen 2015-2016. Naast Hendrix waren Jeroen Zoet, Nicolas Isimat-Mirin, Stijn Schaars en Jürgen Locadia de bekendste namen die het opnamen tegen hoofdklasser DOSKO (6-0).

Laatstgenoemde wil overigens vertrekken uit Eindhoven. Locadia denkt weinig aan spelen toe te komen, maar PSV ziet in hem de toekomstige spits van de club. ,,Ik snap Jürgen wel”, zegt Cocu. ,,Als je jong bent, ben je ongeduldig en verlies je soms het langere traject uit het oog. Ik denk dat het verhaal nog niet bij hem geland is, maar het is heel simpel: hij heeft bij ons een contract tot 2019.”

Lees ook: Kampioen PSV geniet na op zonnig Ibiza

Nederlandse internationals

Vandaag melden Jeffrey Bruma, Luciano Narsingh, Luuk de Jong, Georginio Wijnaldum en Jetro Willems zich weer, de buitenlandse spelers druppelen nog later binnen. Santiago Arias is nog niet terug van vakantie omdat hij met Colombia meespeelde in de Copa América. Oscar Hiljemark won afgelopen week met Jong Zweden het EK -21. Andrés Guardado keert als laatste terug in Eindhoven. Hij gaat met Mexico nog naar de Gold Cup die tot 26 juli duurt.

,,De Nederlandse jongens zullen we versneld laten instromen”, aldus Phillip Cocu die zo snel mogelijk de Belg Maxime Lestienne hoopt te verwelkomen, maar PSV wacht nog steeds op de verlossende krabbel van Al-Arabi. De komst van de Uruguayaan Gastón Pereiro ligt gecompliceerder. ,,Als het te lang duurt schakelen we over, maar bij dat punt zijn we nog niet aanbeland”, aldus Cocu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.