Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 17 mei 2015

PSV pakt op valreep puntenrecord

In een wedstrijd waarin meer fout ging dan goed won PSV met 3-2 van ADO Den Haag. De manier waarop was tekenend voor PSV dit seizoen: in blessuretijd zorgde Georginio Wijnaldum ervoor dat PSV voor de zoveelste keer dit seizoen won en een nieuw puntenrecord pakte. De landskampioen sluit het seizoen af met 88 punten.

Lange tijd zag het ernaar uit dat PSV averij zou oplopen in Den Haag. PSV had in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo al afscheid genomen van Memphis Depay en op Ibiza al afscheid van het seizoen. In de allerlaatste competitiewedstrijd in Den Haag tegen ADO stond er dan ook niks meer op het spel voor de landskampioen.

Puntenrecord

Het feit dat het puntenrecord van 87, stammend uit het seizoen 1985-1986 en 2004-2005, verbroken kon worden leek de Eindhovenaren nauwelijks te inspireren. Het was dan ook niet zo raar dat de thuisploeg tot twee keer op voorspong kwam door goals van Aleksandr Iakovenko in de 24e minuut en Danny Bakker in de 57e minuut.

Maar de individuele klasse van Memphis zorgde ervoor dat PSV op gelijke hoogte kwam. Vlak na rust zette Memphis met een subliem steekballetje Luuk de Jong vrij voor ADO-goalie Martin Hansen. De spits was niet zelfzuchtig en legde breed op Luciano Narsingh. En na een uur spelen tekende Memphis voor de assist bij de treffer van De Jong.

Slotakkoord

En die andere speler die met een vertrek in verband wordt gebracht zorgde dus voor het slotakkoord. Memphis had geen aandeel in dit doelpunt, de aanvaller was al gewisseld.