Haase buigt voor Joezjni in finale Gstaad

28 juli 2013 om 13:00 door © 2013 ANP
Haase buigt voor Joezjni in finale Gstaad

GSTAAD (ANP) - Tennisser Robin Haase heeft zondag de finale van het ATP-toernooi in Gstaad verloren. De 26-jarige Hagenaar moest op het Zwitserse gravel in twee sets buigen voor de Rus Michail Joezjni: 3-6 4-6. Haase stond voor de derde keer in de finale van een toernooi uit de ATP World Tour. De afgelopen 2 jaar zegevierde hij in Kitzbühel, waar de Hagenaar komende week zijn titel verdedigt.

Haase, de nummer 57 van de wereld, wist nog nooit te winnen van Joezjni. De vier voorgaande ontmoetingen met de 31-jarige Rus verloor hij ook allemaal, waaronder eerder dit jaar op Wimbledon. De Russische routinier, 33e op de wereldranglijst, pakte in Gstaad zijn negende ATP-titel.

De Hagenaar had de finale bereikt met knappe zeges op de Serviër Janko Tipsarevic en de Spanjaarden Marcel Granollers en Feliciano Lopez, allemaal erkende gravelspelers. Haase werd na Tom Okker de tweede Nederlandse tennisser die doordrong tot de finale in Gstaad. Okker deed dat liefst vier keer op rij, van 1968 tot en met 1971, maar verloor steeds.

Haase kreeg onder de felle Zwitserse zon geen vat op de service van Joezjni. Hij wist geen enkel breakpoint af te dwingen, terwijl de Rus er drie kreeg. De eerste, al in de tweede game, liet Joezjni liggen. In de achtste game was het echter raak voor Joezjni, die vervolgens zelf de set uitserveerde. De Rus had vervolgens aan een break in de derde game van de tweede set genoeg om de partij naar zich toe te trekken. Joezjni kreeg Haase bij zijn derde matchpoint definitief op de knieën.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

Spaans genieten aan de Amsterdamse Zuidas

Spaans genieten aan de Amsterdamse Zuidas