Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 29 nov 2015
Leestijd: 3 minuten

Vroegtijdig van de buis: geflopte tv-programma’s

Het SBS-programma MindMasters Live is na twee afleveringen van de buis gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers. Kennen we deze vijf tegenvallers die vroegtijdig moesten vertrekken nog?

Mijn Man Kan Niet Dansen

https://www.youtube.com/watch?v=4pf4X3eAGCQ

Ver voor de tijd dat Humberto Tan samen met zijn dochter hoge ogen gooide in Dance Dance Dance presenteerde de goedlachse presentator in 2008 al een ander dansprogramma: Mijn Man Kan Niet Dansen. In het programma hielpen drie professionele danscoaches een aantal stuntelige tenentrappers die waren opgegeven door hun vrouwen. De donderdagavondshow moest dé vervanger worden voor het klusprogramma Help, mijn man is Klusser!, maar werd zo slecht bekeken dat het na twee uitzendingen weer moest vertrekken.

The Next Pop Talent

Talentenjachten zijn al jaren niet meer van onze televisies weg te denken. ‘Zijn we ze dan nooit een keertje zat?’ is de vraag die velen stellen. Nou, ja dus! Want het programma The Next Pop Talent dat in 2013 werd uitgezonden op SBS6 viel duidelijk niet in de smaak bij het publiek. Anders aan deze talentenjacht was dat de jury na 60 seconden een hendel konden overhalen als ze het een slechte auditie vonden. Blijkbaar had het publiek ook graag zo’n hendel voor het programma gehad, want vanwege tegenvallende kijkcijfers werden drie van de in totaal zes geplande liveshows geschrapt. De 15-jarige Melissa Jansen won de competitie.

Beauty and the Beat

Een talentenjacht om de nieuwe, vrouwelijke top-dj te vinden. In de dancescene kon dit concept sowieso niet op heel veel sympathie rekenen, maar BNN wilde het toch proberen en kwam in 2013 met het programma Beaty and the Beat. Het programma scoorde qua kijkcijfers dramatisch laag (250.000 kijkers, vlak na een aflevering van De Wereld Draait Door met 1,3 miljoen kijkers) en kreeg daarnaast ook kritiek, onder andere omdat een ex-deelnemer aan de pers verklapte dat alles wat er in het programma gebeurde nep was. BATB verhuisde van primetime naar 23.30 uur en werd ingekort. Dj Sjeazy Pearl won de wedstrijd.

Geld Maakt Gelukkig

Dit jaar kwam SBS6 met wederom met het programma Geld Maakt Gelukkig, met Do als presentatrice. In het programma konden dagelijks drie Nederlanders met acute financiële problemen geholpen worden. Door hun verhaal aan het publiek te vertellen moesten ze sympathie wekken. Het publiek, bestaande uit honderd mensen met allemaal 100 euro, konden dat geld vergeven aan één van de drie deelnemers. Per aflevering werd er dus 10.000 euro weggegeven. Een mooi gebaar, maar de kijkers vonden het maar niks: het programma werd plotsklap per direct van de buis gehaald omdat er te weinig mensen keken.

Met de Deur in Huis

In 2010 kreeg Renate Verbaan een gloednieuw programma op Net 5: Met de Deur in Huis, waarbij Verbaan letterlijk met de deur in huis valt en mensen overviel met een interieurmake-over. In één dag tijd kreeg een gezin (deels) een nieuwe inrichting. Dat is bijna net zo snel als dat het programma weer van de buis werd gehaald: na twee weken vond Net 5 het welletjes geweest. Soms slaagde de show er niet eens in om over de honderdduizend kijkers te trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.