Zoë Boven
Zoë Boven Entertainment 13 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Elton John wil met Poetin praten over homorechten

Elton John wil de Russische president Poetin ontmoeten om met hem in gesprek te gaan over zijn ‘belachelijke’ houding ten opzichte van homo-rechten. „Ik wil een poging doen om hem van gedachten te laten veranderen. Ik wil graag thee met hem drinken en met hem in gesprek gaan. De kans is klein dat het me lukt, maar ik kan het op zijn minst proberen”, aldus John in een interview met BBC.

Lees ook: Homo zijn in Rusland is geen pretje

„Ik zou tegen hem willen zeggen: ‘Kom op, homoseksuelen zijn niet de vijand. Er zijn veel grotere problemen in de wereld dan homo’s. Wees tolerant naar anderen, laten we samenwerken om de wereld te verbeteren en veroordeel homo’s niet."

Elton was in 1979 al eens in Rusland. „Ik durfde me toen nog niet uit te spreken over homo-rechten. Ik was niet volwassen genoeg, ik was een alcoholist en drugsverslaafde. Nu ik ouder ben wil ik mijn roem gebruiken om mensen door middel van muziek te raken en te verenigen om de boodschap van vrede en acceptatie te verspreiden."

Congres

De 68-jarige Britse zanger is momenteel samen met zijn man David Furnish in Oekraïne. Hij woonde zaterdag een congres, het Yalta European Strategy Forum, bij in de hoofdstad Kiev waar hij sprak over tolerantie en diversiteit. Hij riep de Oekraïense bevolking daar op om gelijke rechten voor alle inwoners na te jagen, ongeacht hun afkomst of seksuele geaardheid. Ook had hij een ontmoeting met de Oekraïense president Petro Poroshenko waarin hij aandrong op betere ondersteuning voor de LGBT-gemeenschap in het land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.