Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 22 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

’Douwe Bob voor Nederland naar Songfestival’

Douwe Bob gaat Nederland in 2016 vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Stockholm.

Er zijn een paar dingen die in Nederland beter beschermd worden tegen uitlekken dan de Miljoenennota, en dat zijn de deelnemers aan Wie is de Mol? en de artiest die ons land vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Maar dankzij bronnen dichtbij het liedjesfestijn kan Metro nu toch vertellen wie er dit zal vertrekken naar het Zweedse Stockholm: de 22-jarige singer-songwriter Douwe Bob.

Nummer-1

Een logische keuze als je kijkt naar wat de jonge artiest, die in 2012 het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland won, al bereikt heeft. Hij scoorde met Multicolored Angels, en ook het duet Hold Me dat hij samen met Anouk zong, werd een hit. Dit jaar behaalde Douwe Bob de nummer 1-positie in de albumlijst met de plaat Pass it on.

De naam van de Amsterdamse liedjesschrijver en zanger zingt al een tijdje rond in songfestivalland, evenals die van zijn collega Dotan en het damestrio O’G3NE. Van die laatste kunnen we inmiddels met zekerheid zeggen dat ze het niet geworden zijn. Het management laat namens de Voice-winnaressen weten: „We vinden het erg jammer dat de keuze niet op O’G3NE gevallen is, we hadden het graag gedaan. Maar we gaan volgend jaar gewoon weer in gesprek, want het Songfestival van 2016 is zeker niet het laatste.” Dotan was gisteren onbereikbaar voor een reactie.

LEES OOK: Topfavoriet Songfestival onder vuur

Het bericht dat Douwe Bob ons land zal vertegenwoordigen, komt voor songfestivalkenner René Romkes niet als een verrassing. „Je ziet dat de AVROTROS na een desastreus verlopen songfestival afgelopen jaar met Trijntje nu teruggrijpt op het country-westerngenre van de Common Linnets.” Romkes vindt wel opvallend dat de omroep een niet zo bekende artiest inzet, maar: „Als Nederland scoort is het met iets dat afwijkend is. Dat zag je aan Anouk met Birds en aan de Common Linnets met Calm After the Storm. Al valt of staat het allemaal met het liedje.”

Twitter

Los van de bron dichtbij het Songfestival, die overigens graag anoniem wil blijven, zijn er nog een aantal zaken die erop wijzen dat de sonfestivalinzending voor 2016 inderdaad Douwe Bob is. De zanger is op dit moment met zijn band in Spanje om liedjes te schrijven en schreef bij een vrolijke foto op Instagram de tekst ’#wijdoenditvoorjullie’. Ook is de zanger recent een twittervriendschap aangegaan met ’Mister Songfestival’ Cornald Maas. Die laatste zit samen met onder meer radio dj Daniel Dekker ook in de selectiecommissie van het Songfestival.

Uiteraard is er navraag gedaan bij zowel de AVROTROS als het management van Douwe Bob, maar beide partijen wilden het nieuws (nog) niet bevestigen. Wel geven ze toe met elkaar in gesprek te zijn geweest. AVROTROS zegt verder over twee tot zes weken zelf met de deelnemer aan het ESF naar buiten te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.