Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Afgemaakte’ Lil’ Kleine op de koffie

Rapper Lil’ Kleine is dinsdagmiddag op de koffie bij de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes gegaan. Dit na een confrontatie maandag bij RTL Late Night, waarna de maker van de zomerhit Drank en Drugs op social media werd ‘afgemaakt’.

https://www.instagram.com/p/7FxFtgrGXE/

De rapper was op uitnodiging van de burgemeester op bezoek in het raadhuis om na te praten over zijn arrestatie in de mediastad. Hij werd aangehouden omdat hij bij een optreden de politie beledigde en het publiek ophitste.

Lees ook: Van organisatie mag Lil’ Kleine het podium wel weer op.

Burgemeester Broertjes kwam maandag in de uitzending van RTL Late Night aan de telefoon om uit te leggen dat Lil’ Kleine Hilversum maar beter kon mijden. „Je moet de politie gewoon hun werk laten doen”, zei Broertjes tegen de artiest. „Ze staan daar ook voor jouw veiligheid.” Het incident van zaterdag wordt nog onderzocht. Lil’ Kleine riskeert een taakstraf of geldboete wegens opruiing.

Pietertje

Lil’ Kleine beriep zich aan tafel bij Humberto Tan op vrijheid van meningsuiting en het sfeer maken bij zijn songs. Ondertussen noemde hij burgemeester Broertjes ‘Pietertje’. Dat leverde een storm aan reacties op, vooral negatieve. ‘Dat die snotneus daar aan tafel zit’, zo zou je de reacties in één zin kunnen samenvatten. Ook Humberto Tan, die volgens zijn kijkers had moeten ingrijpen, kreeg er op social media flink van langs.

In RTL Late Night nodigde de burgemeester de rapper uit voor een kop koffie. Dit nadat Lil’ Kleine Broertjes had gevraagd of hij dinsdagmorgen wel voor werk naar het Mediapark mocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.