Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 15 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

Willemijn Verkaik voor 1x DeLaMar terug uit Londen

West End-musicalster Willemijn Verkaik is ‘even vanuit Londen over’ voor een avondje DeLaMar in Amsterdam. De 39-jarige zangere/actrice doet maandag mee aan Jesus Christ Superstar in Concert, waarbij ze als Maria onder meer het beroemde nummer I Don’t Know How To Love Him zingt. ,,Eén avond ja, maar jeeh, Jesus Christ Superstar. Naast René van Kooten waarmee ik in het ensemble van Elisabeth zat ooit. Dan zeg ik geen nee."

Ze heeft Jesus Christ Superstar nooit eerder gezongen. ,,Nou ja, onder de douche misschien. Maar ik vind het prachtig.” Ook dinsdag wordt het concert gegeven, dan met Freek Bartels en Renée van Wegberg op de plekken van Verkaik en Van Kooten.

Beste groene heks

Willemijn Verkaik was zeven jaar lang de groene heks Elphaba in de musical Wicked in Duitsland, Scheveningen op West End (Londen) en Broadway (New York). In die jaren, waarin ze onder meer haar duizendste Elphaba speelde, werd zij tot beste groene heks van alle Wickeds ter wereld uitgeroepen. Eerder speelde zij onder meer ook in Mama Mia!, Aïda, We Will Rock You, 3 Musketiers en, zoals gezegd Elisabeth.

Lees ook: Jesus Christ Superstar terug als concert.

Nu is ze terug op West End, in de nieuwe musical Women On the Verge of a Nervous Breakdown. Tussen enkele Britse (televisie)sterren schittert Verkaik als advocate aan de boorden van de Thames in het Playhouse Theatre. Geen hoge uithalen als Elphaba deze keer voor Verkaik, maar vooral komisch acteergeweld over vreemdgangers. En dat voor volle zalen (,,negen van de tien keer uitverkocht").

Thuisbasis

Maandagavond is ze dus even terug in Nederland, om naast het zingen van Andrew Lloyd Webbers hit Jesus Christ Superstar ook haar man Bart te zien. Hij kon niet mee naar Londen, vanwege zijn baan in het orkest van de Van den Endemusical Billy Elliot. ,,Nederland zal altijd mijn thuisbasis zijn", zegt ze. ,,Mijn man houdt me op de hoogte van het nieuws en ik kijk altijd naar De Wereld Draait Door, haha."

Ze is ook nog niet klaar met Londen (haar huidige show mogelijk per 22 augustus) en is op haar 39e ook bepaald niet uitgeleerd. ,,Het lijkt me heel leuk om nog even in Londen aan het werk te blijven. Er gebeurt hier zóveel en er is zóveel talent. Om daar tussen te staan is te gek. Dat wil ik graag aanhouden, maar ja, als er niks is dan is er even niks."

Nederland en haar geliefden missen? Ze denkt even na, maar zegt toch resoluut nee. ,,Ik vind het niet erg om ergens anders te zijn en te werken. Ik ben het gewend, ben al sinds 2004 onderweg. Nu ik er over nadenk: ruim tien jaar zeg, tjongejonge!" Nu dus even terug. Gewoon aan het Leidseplein in Amsterdam.

Op 31 mei geeft Willemijn Verkaik ook nog een soloconcert met haar internationale oeuvre, ook in DeLaMar.

Hieronder vind je Let It Go (Frozen), vertolkt door Verkaik tijdens Musicals in Concert, het afgelopen najaar in de Ziggo Dome.

JCS in Concert

Jesus Christ Superstar in Concert wordt maandag en dinsdag in DeLaMar in Amsterdam gehouden.

* Maandagavond zijn René van Kooten en Willemijn Verkaik Jezus en Maria. Dinsdagavond worden hun plaatsen ingenomen door Freek Bartels en Renée van Wegberg.

* Andere rollen zijn er onder meer voor Martin van der Starre, Marcel Jonker en Tommie Christiaan. Zij zijn er wel twee avonden bij.

* DeLaMar is maandag uitverkocht. Voor dinsdag zijn er nog wat kaarten beschikbaar (www.delamar.nl).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.