Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 8 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

U2 maakte beste nummer 80’s, maak kans op concert

Radio Veronica start maandag met de hitlijst 80’s Top 750. Luisteraars van het station vinden dat de Ierse band U2 met With or Without You het allerbeste nummer van de tachtiger jaren hebben gemaakt.

Golden Earring

Guns N’ Roses (Sweet Child O’Mine), A-Ha (Take on Me), Dire Straits (Brothers in Arms) en de Golden Earring (When The Lady Smiles) maken de top 5 compleet. Afgelopen twee weken hebben de luisteraars gestemd op hun favoriete 80’s hits en vanaf maandag 9.00 uur tot en met zaterdag komen de 750 favorieten voorbij.

Naar Vancouver

Erik de Zwart, station director Radio Veronica: ,,Uit de stemmen blijkt duidelijk dat U2 met 14 noteringen de grote favoriet is en daarom doen we eind maart een speciale actie. Luisteraars maken dan kans op tickets voor het eerste concert van de U2 iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour 2015 in Vancouver."

Lees ook: Rick in de Morgen van Veronica wint Gouden RadioRing.

De meest succesvolle Nederlandse artiest in de lijst is Doe Maar. De nederpopgroep staat hij negen keer in de 80’s Top 750. Het nummer 32 jaar (Sinds een dag of twee) heeft de hoogste notering.

In deze 80’s-week vertellen Nederlandse jaren tachtig-artiesten over hun herinneringen aan deze bijzondere jaren op Radioveronica.nl. Hieronder vind je een compilatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.