Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 20 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Pimp je vader op festival Mañana Mañana

Als kind je eigen vader pimpen. Koorddansen voor beginners tussen bomen op het festivalterrein. Je eigen vis vangen en opeten: dat is Mañana Mañana, het kleine relaxte broertje van het grootste betaalde festival van Nederland, de Zwarte Cross.

De voorverkoop voor Mañana Mañana is vrijdagmorgen begonnen. ‘Onder het mom’ een relaxt weekend met natuur en cultuur werd dit festival in 2013 voor het eerst gehouden op landgoed Enghuizen in Hummelo (Achterhoek). De plaats verraadt het al: de organisatie is dezelfde als die van de Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed BV.

Lees ook: Woestijntje nieuwe weide op de Zwarte Cross.

Het muziekprogramma van Mañana Mañana 2015 varieert van klassiek, reggae, Afrikaanse blues, jazz, indie, rock, bigband, Turkse traditionele muziek, rhythm & blues, pop en zigeunerfolk. Muziek is echter, net als bij grote broer Zwarte Cross, slechts één onderdeel van het programma. Theater, ‘doen’, genieten van de natuur, het is er allemaal. En dat drie dagen lang.

Do it yourself

Mañana Mañana breidt flink uit met de ‘do it yourself’-activiteiten, waarbij de scheidslijn tussen bezoeker en artiest steeds kleiner wordt. Een opsomming:

* Er is een heuse smid aanwezig. Dit jaar kunnen bezoekers hun eigen Mañanasieraad smeden of een eigen lepel waarmee bezoekers de oersoep van de buurman van de smid kunnen eten.

* Kinderen kunnen hun ouders ’s ochtends een ontbijt op bed brengen.

* Ook voor kinderen: ‘Pimp je vader’. Kinderen kunnen hun vader eens goed onder handen nemen en naar eigen schoonheidsideaal ‘pimpen’.

Lees ook: Mini-Zwarte Cross, Mañana Mañana.

* Food Vibrations, dat zijn koks die naast heerlijke gerechten met groenten uit de Mañanatuin fabriceren ook nog eens plaatjes draaien.

* Bubblica, een psychedelische show met gigantische zeepbellen.

* Vang je eigen maaltijd. Bezoekers kunnen zelf een visje uit de Mañanavijver vangen, bereiden met kruiden uit de Mañana tuin en natuurlijk zelf opeten.

* Op pad met de boswachter. Bezoekers kunnen samen met de boswachter het bos en de omgeving in, waar zij uitleg krijgen over al wat leeft op en rond het festival.

Piano in het bos

* Wordt als bezoeker artiest. Diep in het bos staat een piano waarop bezoekers en geboekte artiesten hun liederen voor een select publiek spelen.

* Bijbelverhalen van undergroundheld Guy Tavares.

* Boom Boom. Een bestaande boom op het terrein wordt uitgerust met contactmicrofoons en speakers en is dus door bezoekers te bespelen als instrument.

* Slackline workshops tussen de bomen: koorddansen voor beginners.

* Sprookjesachtige freakshow van Gribus Rariteitenkaravaan.

Ticketinfo

De rest totale programma tot nu toe (80 procent is bekend) en info over tickets vind je op de site van het festival, www.mananamanana.eu.

Hieronder vind je de aftermovie van vorig jaar:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.