Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 11 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Hannah Hoekstra in verfilming ‘A.F.Th.’

Hannah Hoekstra speelt een van de hoofdrollen in de film De Helleveeg, naar de roman van A.F.Th. van der Heijden. Ook Benja Bruijning, Robert de Hoog, Frank Lammers, Anneke Blok en Beau Schneider zijn gecast.

Gouden Kalf

Hoekstra was eerder te zien in Hemel, waarvoor zij een Gouden Kalf won. Zij is verbonden aan het Nationale Toneel en speelde verschillende keren het liefje van Mees Kees in de gelijknamige kinderfilms.

Lees ook: Hannah verrast door de politiek.

In De Helleveeg speelt Hannah Hoekstra de tante (Tiny) van Albert Egberts (Bruijning). Tiny lijdt aan smetvrees, maar ook aan een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert is tante Tiny even afschrikwekkend als intrigerend. Eenmaal zelf volwassen, stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij familiegeheimen aan het licht komen.

Volgend jaar maart

De opnames voor de tragikomedie beginnen over ruim twee maanden. De productie is in handen van Matthijs van Heijningen, het scenario en de regie van André van Duren (De Bende van Oss). De Helleveeg wordt volgend jaar maart in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.