Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 24 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Songfestivalsterren samen in Ziggo Dome

Songfestivalsterren van niet zo lang geleden, maar vooral van heel lang geleden, komen op 15 mei samen in de Amsterdamse Ziggo Dome. Zij zorgen voor het meezingconcert Songfestival Sing Along.

Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in Shownieuws op SBS 6. Namen die hun komst naar de hoofdstad hebben bevestigd zijn Sandra Kim, Brotherhood of Man, Alexander Rybak, Lenny Kuhr, Sandra Reemer, Maggie McNeal, Emmelie de Forest, Edsilia Rombley, Esther Hart, Frizzle Sizzle en Marlayne.

Johnny Logan

‘Mister Songfestival’, Johnny Logan uit Ierland, is haast vanzelfsprekend ook van de partij. Hij won ‘het Eurovisie’ twee keer: in 1980 in Den Haag (‘What’s Another Year’) en in 1987 in België (‘Hold Me Now’). Onderaan vind je een filmpje van zijn eerste overwinning.

Lees ook: Trijntje Oosterhuis in eerste halve finale.

Marlayne (Sahupala), die Nederland in 1999 vertegenwoordigde met One Good Reason, zingt op 15 mei, maar presenteert de Sing Along ook. Het concert in de Ziggo Dome is vier dagen voordat Trijntje Oosterhuis in de halve finale actief is tijdens het Songfestival 2015 in Oostenrijk.

Melkweg en DeLaMar

Op 18 april wordt in De Melkweg, ook in Amsterdam, al het traditionele Eurovision in Concert gehouden. Hierbij treden deelnemers van editie 2015 op en worden persconferenties voor journalisten uit heel Europa gehouden.

Een paar deuren verderop, in het DeLaMar Theater, wordt op 18 mei ook nog eens een Songfestival Ding-a-Dong Sing-a-Long gehouden. Dat wordt een avond met Nederlandse artiesten en, tot nu toe bekend, Tijl Beckand, Jamai Loman, Ruben Nicolai en Ruben van der Meer.

,,Ik ben officieel hysterisch”, zei Shownieuwsman Maurice Wijnen na het bekendmaken van het Ziggo Domeconcert. ,,Een paar jaar geleden was dit in Nederland volstrekt onmogelijk, maar na het succes van Anouk en The Common Linnets is er plots een avond voor 17.000 toeschouwers.” Wijnen maakt woensdagavond in zijn programma nog meer artiesten bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.