Astrid Ottens
Astrid Ottens Entertainment 27 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

‘MTV’s Pimp My Ride was nep’

Pech voor fans van het voormalige MTV-programma Pimp My Ride. Deelnemers uit verschillende seizoenen laten weten dat de show hartstikke nep is. Hun auto’s bleken te shinen van buiten, maar werden in slechte staat afgeleverd. Daarnaast leek het altijd alsof de reparaties slechts een paar dagen duurden, maar dat was in sommige gevallen wel een half jaar.

Schone schijn

De Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post sprak met drie deelnemers van verschillende seizoenen. De eerste, Justin Dearinger, vertelt dat zijn auto na de make-over vol coole accessoires zat. Toen de opnames afgelopen waren, werden die er echter weer uitgehaald. Na de onthulling van zijn nieuwe, gepimpte wagen moest hij de champagnemachine weer inleveren en werd de ingebouwde bioscoop er weer uitgesloopt. Volgens een producent van MTV, Larry Hochberg, werd dit alleen gedaan uit veiligheidsoverwegingen.

Lees ook: ‘Ik heb HET nog nooit gedaan van RTL 5 is nep’

Soms werden er wél flitsende accessoires meegegeven. Slachtoffer nummer twee, Seth Martino, kwam alleen van een koude kermis thuis toen hij zijn nieuwe bak op de oprit parkeerde. De televisieschermen in zijn nieuwe auto, bleken niet te werken en ook de suikerspinmachine was geen succes.

Acteerwerk

Wie fan is van het programma, weet dat er in Pimp My Ride heel wat geacteerd werd. De reacties van deelnemers werden op een dwingende manier in scene gezet door producenten.

Dat ondervond deelnemer Jake Glazier aan den lijve. Toen hij zijn gepimpte wagen voor het eerst zag, reageerde hij volgens de programmamakers te introvert en stil. ‘’Ik herinner me nog heel goed dat Big Dane, een grote man, zijn arm om mijn schouders legde en tegen me zei: ‘Luister, we hebben hier heel veel werk aan gehad, dus we verwachten dat je wat meer fucking enthousiasme laat zien.’’’

Het meest bizarre was voor Glazier misschien wel dat de producenten hem vroegen om zijn relatie te verbreken, omdat dat goed was voor de show. Voor het verhaal vonden de makers dat beter klinken, omdat Glazier dan niet langer ‘alleen zou zijn’.

Lees ook: Martin Garrix wel voor MTV naar Malta

En dan komt als laatst misschien wel de meest geniepige leugen van MTV. Voor kijkers lijkt het dat de auto’s binnen een paar dagen volledig gepimpt werden, maar niets is minder waar. In realiteit duurde een reparatie soms wel een half jaar. Volgens Martino heeft MTV slechts een paar maanden onkosten betaald voor een noodzakelijke huurauto. Het grootste gedeelte moest hij uiteindelijk zelf bekostigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.