Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 6 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Keuzestress in Boer Zoekt Vrouw

De keuzestress is toegeslagen in Boer Zoekt Vrouw. Zondag rond 21.15 uur weten we het: wie moeten de logeerboerderijen van Tom, Theo en Jan verlaten?

Vooral boer Theo uit het Noord-Hollandse Zandwerven, de boer der boeren in de huidige serie, heeft het er maar moeilijk mee: ,,Je stuurt iemand weg en dat doe ik nooit. Ik heb nog nooit iemand weggestuurd.” Gaat hij Ria, Nancy of Sandra wegsturen?

Stille Tom

Ook boer Tom en boer Jan hebben hun eerste keuzemoment. Tulpenboer Tom – als we dat nog mogen schrijven, want hij heeft als een echte ster zijn naam laten registreren – knoopt met Rimke, Leonie en Lotte afzonderlijk een gesprek aan om een goede keuze te kunnen maken. De vrouwen vragen zich af of ze wel genoeg van zichzelf hebben kunnen laten zien. Ze vinden het heel spannend, maar Tom laat niks los.

Lees ook: Geruchtenmolen op volle toeren in dorp van boer Tom.

Vivian, Marieke en Rianne steken bij schapenboer Jan, die vorige week nog liet zien hoe hij languit op de bank en moet zijn benen op tafel de avonden doorbrengt, de handen uit de mouwen. De dames helpen mee waar ze kunnen. Jan vindt het geweldig dat ze zo hun best doen, maar dat maakt de keuze ook lastiger.

Drukke Geertje

Bij Geert genieten Hetty, Mary en Ada van het buitenleven, de groentetuin en het winkeltje. Ze hebben het nog steeds heel gezellig en komen fluitend en zingend met hun drukke ‘Geertje’ de dag door. Onder het eten wordt het gesprek wat serieuzer.

Kiest Geert met zijn hart of met zijn hoofd? Gezien de veel gebruikte hashtage #geilegeert denkt Nederland dat boer Geert met een heel ander lichaamsdeel denkt. Lucky TV ziet het weer anders. Het grappige medium bracht een horrorversie van Geert uit. Ook radioman Edwin Evers ging los:

Bij boerin Bertie in Zeeland komt het gesprek eindelijk wat meer op gang, nadat we wekenlang naar huiveringwekkende stiltes hebben gekeken. Bertie blijft gereserveerd waardoor Ciska, Katherine en Esther zich afvragen wie Bertie nou precies is? Metro weet het in elk geval: een vrouw in een verkeersregelaarsjas terwijl er door haar boerenlaantje amper verkeer voorbij komt.

BZV-deskundigen

Zondagavond geven Metro’s zelfbenoemde BZV-deskundigen op deze site, vanaf ongeveer 22.30 uur, weer hun commentaar op de aflevering van een uur eerder. Lees hier de aflevering van vorige week:

‘BZV-koffieautomaat’: de lijdensweg van Bertie.

Boer Zoekt Vrouw wordt zondag om 20.20 uur uitgezonden op NPO 1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.