Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 26 jan 2015
Leestijd: 4 minuten

‘BZV-koffieautomaat’: boer Tom wil kinderen!

Grote kans dat je op maandagmorgen op het werk bij de koffieautomaat nog even de perikelen uit Boer Zoekt Vrouw bespreekt. De BZV-deskundigen Metronieuws.nl doen dat deze reeks op zondagavond al, direct na de uitzending. Vandaag: Mario Wisse en Erik Jonk.

Eén boerin (Bertie) en vier boeren (Geert, Tom, Theo en Jan) hebben nog drie mogelijke partners over. Zondagavond ontvingen zij in het populairste programma van Nederland Boer Zoekt Vrouw de drie vrouwen of mannen voor het eerst op hun boerderij.

Tranqilala

Erik: Boerderijen, Mario. Eindelijk boerderijen. Daar zat ik op te wachten na rolschaatsdansen en midgetgolf tijdens de boeren dagjes uit.

Mario: Even tranqilala, om met boerin Bertie te spreken. Wat een duffe bedoening zeg, daar in Zeeland.

Erik: Nou en of zeg. Boerin Berties hond geeft meer aandacht dan Bertie zelf. Maar jij bent Zeeuw van oorsprong. Kan jij de Zeeuwse ziel van Bertie blootleggen?

Mario: Nee, het spijt me. En ik begrijp ook niets van de aard van dat boerenbedrijf van haar. Ze heeft oude auto’s, paarden en wilde zwijnen.

Lingerie

Erik: Ik ook niet. Ze draagt sweaters met een capuchon, hopelijk niet de standaard voor Zeeuwse lingerie. En ondertussen hangt Madonna in haar blote doos aan de muur.

Mario: Haha. En ze had niet aan eten gedacht. ‘Ik kan wel even een paar pizza’s halen in de supermarkt’.

Lees ook: BZV-koffieautomaat, deel 1.

Erik: Maar over naar boer Tom dan? Want er was groot nieuws zondagavond. BOER TOM WIL KINDEREN!

Mario: Ja en hij wilde er meteen werk van maken. ‘Hiero gaan we het doen’, zei hij tegen die Friese kapster toen hij haar een of andere werkplaats liet zien.

Oefenen

Erik: Ik denk dat hij vooral heel hard wil oefenen op het maken van kinderen met die drie. Drie dames overigens ‘die vinden dat ze totaal niet op elkaar lijken’.

Mario: Nee, en ze hebben gelijk. De eerste is blond, de tweede is blond en dame nummer drie is… donkerblond.

Erik: Ah, maar we hebben wel twee boeren dochters voor boer Tom en een verslavingszorgreceptioniste. Maar één boerendochter is politiek actief voor de VVD en zit op hockey. Ik snap er allemaal niks van.

Mario: Afgezien van het blonde valt er inderdaad weinig lijn in te ontdekken.

Nekhijger

Erik: Ik wil over naar graaier Geert. Proever Geert. Nekhijger Geert. Ben jij ook zo van hem geschrokken, nog erger dan eerst?

Mario: Mijn God, wat is die Geert gretig.

Erik: Ik slaap niet meer vannacht van dat gefriemel. Maar ik schrok ook van zijn boerderij. Hij woont in een Landal Greenparkshuisje!

Mario: Die man is knettergek. Hij loopt die arme vrouwen gewoon aan de lopende band aan te randen.

Erik: En hij stopt grijze worst in z’n soep. En hij roept ‘vroeger stonden de puntjes, nu hangen de puntjes’. Ik hoop maar dat hij Mary kiest. Ze houdt van linedancing en wordt gelukkig van twee emmers sop.

Harem

Mario: Ik denk dat Geert het liefst een soort harem sticht daar in Groningen. Kan hij de hele dag voeln, ruikn en snuffeln.

Erik: Ophouden nu over Geert, hoor. Doe dan maar mijn eerdere favoriet boer Theo. Van hem kan ik een kwartier na de uitzending slechts herinneren dat hij niet wist waar de vazen in zijn boerderij stonden en dat zijn specialiteit eieren bakken is.

Lees ook: BZV-koffieautomaat, deel 2.

Mario: Nog even terug naar Geert. Mary kwam namelijk met de mooiste zin van de avond. ‘Gaan we nog Utopia kijken om half acht?’

Erik: Geert laat je niet meer los hè? Dan doe ik er nog eentje van Geert: ‘Even aan de kant met je dikke kont.’

Boter

Mario: Die Theo noemt eieren bakken inderdaad zijn specialiteit, maar wilde de boter óp de eieren gooien.

Erik: Ik ben geboren in zijn omgeving. Daar gooien we boter op de eieren. En hebben we mooie boeren wijsheden als ‘stallen raken nooit skoon’.

Mario: Jullie zijn daar ook heel dankbaar blijkbaar. ‘Wat een mooie bojs, wat een mooie bojs, wat een mooie bojs’, wat een mooie bojs’, aldus Theo, nadat hij een bos bloemen had gekregen.

Uierzuiger

Erik: Beter zo dan boer Jan van Texel. Bak je je deerne eerst een poets door de schapenuierzuiger uit te schakelen, zeg je vervolgens in de camera: ‘Ze is – ja hoe zeg je dat – niet zo snugger.’

Mario: Dat was niet zo aardig van hem. Wel een jolige boel daar op Texel. Wat vind jij van hem eigenlijk, afgezien van die poets?

Erik: Ik vind het, net wat jij zegt, wel een jolige kerel. Leuk zijn erf gedecoreerd ook, met die pompoenen. Liever een biertje met boer Jan, dan met boer Geert. Of met boer Theo natuurlijk, want die zegt: ‘Nooit proosten met een leeg glas.’

Klankbord

Mario: Ik mag hem wel, die Theo. Ik adviseer hem voor Sandra of voor Nancy te kiezen. Ria zei namelijk dat ze geen boer zoekt maar ‘een klankbord’.

Erik: Nou, daar hebben we boer Theo niet voor, hoor! Zullen we na zo veel om over na te denken maar Studio Voetbal gaan kijken? Anders blijf ik peinzen over de tergende stilte vannacht op Berties boerderij. Of over boer Geert die vast vanaf zijn overall-kast luid gillend op drie naakte lijven duikt.

Mario: Laten we dat maar doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.