Wij zijn dol op bulgur; ook wel bulghur of boelgoer genoemd). Het zijn durum tarwekorrels die worden gekookt en gedroogd, vooral in het Midden Oosten. In Turkije en Marokko wordt het ook veel gegeten.

Bulgur is een heel goed alternatief voor aardappelen en heeft een kooktijd van zo’n 10 minuutjes.

Bulgur kun je zowel warm als koud eten (nadat het bereid is natuurlijk) en zelfs verwerken in pap. Bekende gerechten met bulghur zijn bijvoorbeeld pilav (ook soms met rijst gemaakt) en tabouleh (een Libanese salade, zie hieronder). Wij eten bulghur graag in een salade met gegrilde groenten of met bijvoorbeeld feta en bietjes.

Waar te koop?

Bij Turkse en Marokkaanse winkels vind je vaak bulgur, maar in de supermarkt heeft Lassie ook pakken Wereldgranen Bulgur. Prima smaak.

Hoe maak je de perfecte bulgur?

(Skip even door naar minuut 1)

Tabouleh maken:

Bron: Culy.nl