The Wall Street Journal roept de Amerikanen op achter Oranje te gaan staan op het WK voetbal, nu de VS zelf zijn uitgeschakeld. "Nederlanders hebben namelijk veel gemeen met Amerikanen", aldus de Amerikaanse krant.

"Om te beginnen, hebben onze vlaggen dezelfde kleuren, je hoeft je uitdossing niet te veranderen", aldus de krant. De Oranjegezindheid van The Wall Street Journal komt niet helemaal als een verrassing. De schrijver van de oproep is Almar Latour, die uit Nederland komt.

Hij vertelt de Amerikanen dat Nederland en de VS een geschiedenis delen van nederlagen tegen de Belgen. "Toegegeven, die van Nederland was in de jaren 30 van de 19e eeuw, terwijl die van de VS dinsdag was. Beide hadden we geweldige verdedigers, die ons uiteindelijk niet van een nederlaag konden redden".

Latour wijst er ook op dat veel Nederlandse spelers namen hebben die voor Amerikanen makkelijk zijn te onthouden: Wesley, Nigel. Daley en Memphis. Mocht Nederland de titel pakken, dan hebben de Amerikanen volgens de Nederlander hem ook een beetje gewonnen. "Jullie grootouders hebben onze grootouders bevrijd, dus zonder jullie zou er geen Nederlands elftal zijn".

De Amerikaanse ambassade in Den Haag reageerde vrijdag via Twitter op het artikel: "Ok, we zijn overtuigd".

LEES HIER HET HELE ARTIKEL OP DE SITE VAN THE WALL STREET JOURNAL