Redactie Metro
Redactie Metro Sport 10 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Formule 1 weer in Zandvoort is haalbaar

Goed nieuws voor de liefhebbers van Formule 1: er bestaat een kans dat we binnenkort in ons eigen land van de autosport kunnen genieten. Circuit Zandvoort en de gemeente Zandvoort hebben laten weten dat een race op het circuit haalbaar is.

Vrijdag zijn de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek naar een eventuele Formule 1 Grand Prix gepresenteerd. De redenen voor het onderzoek zijn onder meer de razend populaire Max Verstappen en de drukbezochte Jumbo Racedagen, weet Motorsport.com. De impact van grote evenementen op het circuit, waaronder dus de Grand Prix, zijn onderzocht.

Met dat onderzoek is Zandvoort er nog niet. Er moet nu nog technisch onderzoek worden gedaan naar eventuele veranderingen aan het circuit. Het is dan ook nog niet duidelijk welke veranderingen er op verzoek van FIA en Liberty Media moeten worden doorgevoerd. Dat wordt pas tijdens de onderhandelingen duidelijk.

Politiek en geld

Ook wordt dan pas bekend hoeveel startgeld er betaald moet worden. Er wordt gerekend op 10 miljoen. Als het pitcomplex moet worden verplaatst, iets waar de Formule 1-bazen rekening mee houden, zal de camping aan de overkant van het terrein aangekocht moeten worden. De grond is samen met mogelijke vergunningen en politiek draagvlak de grootste zorg van de organisatoren.

De infrastructuur richting Zandvoort vormt daarnaast nog een uitdaging. Zeker met lekker weer, wanneer er ook strandgangers richting Zandvoort komen, stromen de wegen snel vol. Volgens het onderzoeksbureau hoeft dat geen probleem te vormen. Er wordt gehoopt dat de historie van het circuit en de uitdagende baan in het voordeel van Zandvoort pleiten.

Persconferentie

Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van Circuit Zandvoort, zei tijdens de persconferentie in Bernie’s: „Wij zijn erg verheugd met de resultaten van de haalbaarheidsstudie. Hieruit blijkt dat onze droom om ooit de F1 naar Zandvoort te halen werkelijkheid kan worden. Ik hoop dat de politiek en het bedrijfsleven zich bereid tonen om samen met ons de volgende stap te zetten. Want wat zou er mooier zijn dan Max te zien schitteren op ‘zijn’ thuiscircuit?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.