Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 22 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Na Verstappen in de F1, nu ook landgenoot in MotoGP

Al ruim 2,5 jaar genieten we van Max Verstappen in de Formule 1. Binnenkort mogen we ook weer in de MotoGP een Nederlander verwelkomen. Michael van der Mark gaat komende week zijn opwachting maken in de GP van Maleisië.

Daarmee is hij de eerste landgenoot sinds 2005 die actief is in de koningsklasse van de motorsport. Destijds behaalde Jurgen van den Goorbergh als beste resultaat een zesde plaats in Shanghai.

Verjaardagscadeau

De Zuid-Hollander wordt donderdag 25 jaar. De dag erop begint hij met de vrije trainingen, nog een dag later zullen de kwalificaties volgen en dan op zondag 29 oktober is het tijd voor zijn debuut.

Van der Mark heeft zich in de voorbije jaren stilaan omhoog gewerkt in de ladder van de motorsport. Hij begon in 2010 met een race in de Superstock 600 en werkte zich in de jaren daarop langzaam omhoog via Supersport en het WK Superbike. In die laatste categorie eindigde hij afgelopen jaar als vierde.

Ploeggenoot van Rossi

Van der Mark rijdt voor Yamaha, hetzelfde team dus als dat van de levende legende Valentino Rossi. In september werd hij zelfs als vervanger van de Italiaan al opgeroepen, maar deze bleek na een zware uiteindelijk razendsnel te herstellen en fit genoeg om te starten in het Spaanse Aragon.

Echter is er binnen de ploeg nu een nieuwe zieke met Jonas Folger. De Duitser kampt met een infectie (naar verluidt gaat het om de ziekte van Pfeiffer) en dus mag Van der Mark hem vervangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.