Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 19 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Weinstein had team tegen beschuldigingen misbruik’

‘Een publiek geheim’, noemt The Guardian het schandaal tegen filmproducent Harvey Weinstein. Volgens de krant zou Weinstein negen maanden voor de uitspraken over seksueel misbruik door de man een onderzoek hebben in laten stellen tegen zogenoemde ‘risicopersonen’.

De filmmagnaat zou een team hebben ingehuurd dat 43 mannen en 48 vrouwen in de filmindustrie hebben onderzocht. Hij probeerde zo de beschuldigingen over seksueel misbruik niet naar buiten te laten komen. De lijst namen is in handen van The Observer, onderdeel van The Guardian.

Rood gekleurd

Op de lijst staan actrices die zich hebben uitgesproken over het misbruik van Weinstein. Onder anderen Rose McGowan, Laura Madden en Zelda Perkins staan op de lijst. Bijna de helft van de namen zou rood zijn gekleurd, waarmee Weinstein wilde aangeven dat hun zaak prioriteit had. McGowan en Madden zouden rood zijn gekleurd. Zij zijn actrices die als eerste naar buiten kwamen met het nieuws.

De lijst zou ongeveer negen maanden voor het nieuws naar buiten kwam zijn opgesteld. De uitspraken van onder andere McGowan en Madden zorgden ervoor dat veel actrices zich publiekelijk uitspraken over seksueel misbruik door Weinstein. n.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.