Bregje Simons
Bregje Simons Entertainment 26 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Youtubetips: op de fiets naar Turkije

Metro struint wekelijks YouTubekanalen af en tipt er op dinsdag drie. Welke kanalen vallen op? Welke zou je ook eens moeten bekijken?

Abcdenizz

Droom je van reizen maken met een backpack op je rug? Dan kun je op het YouTube kanaal Abcdenizz flink wat inspiratie op doen. Reisvlogger Deniz Ozdemir neemt zijn 11.500 reislustige abonnees maar al te graag mee op reis. Hij vlogt over zijn avonturen in India, Thailand, Indonesië, Vietnam en meer. In 2015 is Deniz op de fiets naar Turkije gegaan, daar heeft hij 28 dagen over gedaan met tussenstops in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Griekenland. Ook als hij niet op reis is, is hij actief op YouTube met vlogs en challenges op Nederlandse bodem.

https://www.youtube.com/watch?v=Y4FKCVCQty4

De Huismuts

Op het YouTubekanaal De Huismuts houdt Rachel Siwaletti haar 22.900 abonnees op de hoogte van haar avonturen, ervaringen, onzekerheden en geluksmomenten als first time mama. En dat gaat niet altijd over rozen… Het leven van de 28-jarige allesdoener speelt zich af in Amsterdam, waar Rachel samenwoont met haar man, dochter en hond. Wekelijks biedt ze haar volgers een kijkje in hun leven. Naast haar vlogs houdt ze ook een eigen website bij waarmee ze de Dutch Blog Mom award heeft gewonnen.

Jonathan Pie

Als look-a-like verslaggever gaat de YouTube-personage Jonathan Pie flink tekeer over politieke kwesties in Groot-Brittannië. Hij neemt zijn video’s op alsof hij een echte journalist is waar hij als correspondent ter plaatse informatie gaat geven over een kwestie. Zodra hij eenmaal aan het woord is, gaat hij los over de desbetreffende situatie en neemt hij een aardig loopje met de Engelse politiek. Het meesterbrein achter het YouTubekanaal is de acteur en comedian Tom Walker. Samen met Andrew Doyle schrijft hij het script voor zijn video’s en samen vermaken ze wekelijks ruim 274.000 abonnees.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.