Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Entertainment 29 mrt 2017
Leestijd: 3 minuten

Deze artiesten komen ook regelmatig te laat

Drake liet maandag bijna anderhalf uur op zich wachten om vervolgens zijn show in Ziggo Dome niet te doen. De Canadese artiest was naar eigen zeggen ziek. In muziekland is het niet gek om te laat op je werk te komen. Deze artiesten gingen Drake al regelmatig voor.

Snoop Dogg (2015)

Twee tot drie uur lang zou Snoop Dogg live zijn hits rappen en zijn favoriete tracks draaien in de Patronaat. Die twee tot drie uur liet hij vooral op zich wachten. De zaal liep langzaam wat leeg, maar rond 23.00 uur kwam Snoop toch op het podium. Om vooral een playlist aan te zetten en af en toe ‘yeah’ door zijn microfoon te roepen. Achteraf bleek waarom: de rapper was veel drukker met het kijken van een rugbywedstrijd.

Rihanna (2011)

Zo’n concert kost niet alleen de fan veel geld, het kan de artiest ook duur komen te staan. Rihanna zou om 21.00 uur met haar concert in het Gelredome beginnen, maar liet ruim een uur op zich wachten. De organisator besloot de fikse rekening voor de extra kosten die daardoor werden gemaakt te verhalen op de artieste. Er zijn 800 mensen bezig geweest de uitloop in goede banen te leiden. Zelfs NS hielp een handje: de laatste treinen zijn speciaal voor de bezoekers een kwartier later vertrokken.

Axl Rose (1992)

De frontman en co-naamgever van de Guns N’ Roses heeft er sowieso wel een handje van om zijn publiek zonder schuldgevoel te laten wachten. Een uurtje of drie. Zoals in 1992 in De Kuip. Recensent Jan Vollaard beschreef het voorval destijds in NRC: „‘We willen jullie een goede show laten zien’, sprak hij ten overvloede tot het publiek dat daar flink voor betaald had. ‘Vandaar dat ik zo lang bij de dokter heb gezeten. Als de Hollandse politie zo meteen de stroom afsluit omdat we hun tijdslimiet overschrijden, dan moeten jullie doen wat er in je opkomt. Zo lang je elkaar maar niet bezeert.’” Het publiek is tekeer gegaan en de band mocht uiteindelijk doorspelen.

Jim Morrison (1968)

Drake staat woensdagavond gewoon weer op het podium, bij Jim Morrison, zanger van The Doors, ging het wat minder soepel. De band zou samen met Jefferson Airplane in het Concertgebouw spelen. Een dag ervoor werd Amsterdam onveilig gemaakt, Jim zou de hasj die hij kreeg aangeboden niet oproken maar doorslikken. Dat viel niet zo goed: Jim raakte spoorloos tot het eind van het optreden van Jefferson Airplane. Daarna stortte hij in de kleedkamers in elkaar om vervolgens afgevoerd te worden. The Doors traden nog wel gewoon op, iemand anders nam alleen de zang op zich.

https://www.youtube.com/watch?v=deB_u-to-IE

Madonna (2015)

Bezoekers van Madonna’s concert werden door de organisator al aangeraden om met de auto te komen: Madonna heeft er nogal een handje van om er wat langer over te doen om op te komen. Die waarschuwing is maar goed geweest ook, Madonna kwam tot twee keer toe flink te laat op het podium. Ze liet haar fans ruim een uur wachten. De reden? Ze begon zo laat omdat ze haar fans een goede show wilde geven.

Kan het ook goed gaan?

Zeker! Dave Grohl, de frontman van de Foo Fighters brak in 2015 zijn been in Stockholm. De band was pas twee nummers bezig toen Grohl vertelde dat hij zijn been waarschijnlijk had gebroken. Geen reden om te stoppen, er ging een verbandje omheen en Grohl maakte zittend zijn show af.

De zanger van de band Machine Head laat zich ook niet weerhouden door een griepje. Zelfs niet door een flinke. Hij trad ook in 2015 op met een luier om als gevolg van ‘explosieve diarree’. Hij is van mening dat optreden zijn werk is en hij dus gewoon maar moet komen opdraven. De gitarist van The Dillinger Escape Plan heeft hetzelfde werkethos: hij maakte een show af met een gebroken vinger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.