Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 20 jan 2017
Leestijd: 4 minuten

Dit betaal je voor optreden oud-finalisten The Voice

Een nieuwe batterij artiesten gaat vanaf vrijdagavond weer live in The Voice. Maar wat tel je eigenlijk neer voor een optreden van hun voorgangers?

Pleun, Romy, Yerry, Isabel, Kirsten, Sheela, Dwight, Roza, Vinchenzo, Katell, Leon en Thijs vechten vanavond in de liveshows uit wie er doorgaan naar de finale van The Voice Of Holland. Metro vroeg zich af hoe het oud-finalisten vergaat en checkte wat het kost om ze op je partijtje of bruiloft te laten opdraven.

Ben Saunders

Ben Saunders: 1995 euro per halfuur

De blind audition waarin hij Use Somebody van Kings Of Leon zong en alle juryleden hun stoel metéén omdraaiden blijft ons altijd bij. Won in 2011 de eerste editie van The Voice. Haalde sindsdien vooral de publiciteit wanneer hij in aanraking kwam met justitie. Treedt na een pauze weer op. Voor 1995 euro komt hij een halfuur op je bruiloft of partijtje zingen. Doet alleen soulliedjes.

Iris Kroes: 2975 euro per halfuur

De winnares van de tweede editie van The Voice kost 2975 euro exclusief btw. Over belangstelling voor haar muziek heeft Kroes overigens sinds haar The Voice-winst geen moment te klagen gehad. De nu 24-jarige zangeres en harpiste rijgt de landelijke theatertours aaneen. Als je liever hebt dat ze haar harp thuislaat, dan doet ze dat met liefde.

Chris Hordijk: 2975 euro per halfuur

Het laatste wapenfeit dat wij van voormalig The Voice-finalist (editie 2012) Chris Hordijk vernamen is dat hij na een avondje stappen in Arnhem wakker werd in een busremise in Wageningen. De eerste jaren had hij profijt van zijn bekendheid, inmiddels werkt het tegen hem, vertelde hij afgelopen jaar aan Omroep Gelderland. ‘Je bent geflopt, hè, zeggen ze dan’, aldus Hordijk. Hij treedt nog steeds af en toe op.

Gerrie Dantuma

Gerrie Dantuma: 1975 euro voor 30 minuten

Na haar finaleplek in The Voice of Holland in 2013 werd het muisstil rond Gerrie Dantuma. En doodse stilte is slecht nieuws, zeker bij een zangeres. Het duurde tot november afgelopen jaar, toen de Friezin plotseling een minialbum uitbracht. ‘Er gaan meer deuren open als mensen je naam kennen’, zei ze tegen Omroep Friesland over haar The Voice-verleden. ‘Aan de andere kant moet je ook weer gewoon opnieuw beginnen’.

Sharon Doorson: vanaf 2675 tot 4975 euro voor 30 minuten

Sharon Doorson kennen we van seizoen 2 van The Voice of Holland, maar ook van de meidenband Raffish die in 2004 ontstond na Sharons deelname aan het programma Popstars The Rivals. Het verschil in de kosten van een optreden van Sharon zit hem erin of ze met haar liveband komt of alleen.

Maan de Steenwinkel

Maan de Steenwinkel 2975 euro voor 30 minuten

De meest recente winnares van The Voice of Holland is Maan. Deze Noord-Hollandse schone boek je, net als veel van haar ‘concullega’s’, voor 2975 euro. Ze komt dat een halfuurtje zingen. Met haar door Hardwell geproduceerde single Perfect World wordt een optreden van Maan sowieso een feestje.

Brace: op aanvraag

Wie Brace wil boeken, stuit op de tekst ‘prijs op aanvraag’. Maar na een telefoontje met boekingskantoor Jan Vis weten we dat 30 minuten Brace 2475 euro kost. De reden voor de indicatie ‘op aanvraag’ is volgens Jan-Dirk Vis tweeledig. Zo willen niet alle artiesten dat hun gage op internet staat en zijn de kosten voor een halfuur Brace daarnaast afhankelijk van de plek waar hij komt zingen.

Wat kost de jury?

Ter vergelijking: de juryleden van The Voice of Holland kun je ook inhuren voor je bruiloft of verjaardagsfeest. Die zijn natuurlijk gearriveerd en daarom wat prijziger van hun protegés uit het RTL-programma. Ali B komt een halfuurtje rappen vanaf 8500 euro. De gage voor 75 minuten Guus Meeuwis is op aanvraag. Wel staat er op de site van Meeuwis dat hij niet optreedt op privéfeestjes als bruiloften en verjaardagen. Miss Montreal komt een halfuurtje of uurtje langs vanaf 12.500 euro. Het bedrag dat je minimaal moet neertellen voor een uur Waylon met vijfkoppige band bedraagt 16.500 euro.

‘Winnaar niet per se een succes’

Hoe hoog de gage van een oud-kandidaat van The Voice of Holland is, is vooral een kwestie van gevoel, zegt boeker Jan-Dirk Vis van Jan Vis Artiesten en Evenementen. „Iemand die heeft gewonnen, wordt niet per se een succes. En iemand die niet heeft gewonnen is niet per se geen succes. Of iemand in trek is, is van vele factoren afhankelijk. Een dosis geluk is daarbij de voornaamste. In trek blijven in de artiestenwereld is net het casino en zeker niet zo makkelijk als het lijkt.”

The Voice of Holland wordt op vrijdagavond om 20.30 uur uitgezonden bij RTL 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.